NavMenu

Sarajevo: Počela izgradnja stambeno-poslovnog naselja Pionirska dolina, investicije vrijedne 17 mil. EUR - Hrabar potez u vrijeme recesije

Izvor: eKapija Petak, 30.10.2009. 16:03
Komentari
Podeli

Svečanim presjecanjem vrpce, Josef Kircher, osnivač austrijske investicione kompanije "K7-Invest", Dževad Bećirević načelnik Općine Centar te Franjo Milos, generalni direktor kompanije House Milos su 28. oktobra 2009. godine obilježili početak izgradnje stambeno-poslovnog naselja "Pionirska dolina" u koji će u naredne dvije godine biti uloženo 17 miliona eura.

Kompanija SA REAL d.o.o. Sarajevo koja je započela ovaj projekat nastala je saradnjom domaće firme EURO ING d.o.o. Sarajevo (članice kompanije MILOS GROUP) sa inozemnim partnerom "K7- INVEST" iz Austrije.

(Josef Kircher, Dževad Bećirević, Franjo Milos)

Austrijski investitor nije krio zadovoljstvo svojim ulaganjem u ovaj perspektivan projekat koji u trenucima globalne ekonomske krize pruža nadu u prevladavanju svih poteškoća koje donosi kriza.

(Budući izgled zgrade u naselju "Pionirska dolina")

"Posebno moram istaći hrabrost našeg partnera da investira, jer mi garantujemo da ćemo kvalitetom i brzinom gradnje opravdati ovu investiciju. Mi u svom radu imamo dobra iskustva sa austrijskim firmama, zahvaljujući kvaliteti koju smo pokazali izgradnjom rezidencijalnog naselja Vrtovi Sunca i naših prethodnih projekata. Kvalitet uvijek nađe kupca, a mi smo se u saradnji sa bankama već pobrinuli da budućim kupcima bude obezbjeđen način finansiranja", rekao je Franjo Milos, koji je iskoristio ovu priliku da načelniku Bećireviću uruči donacije po 10.000 KM za dom Ljubice Ivezić i dječije selo SOS Kinderdorf.

"Ovo je najznačajniji projekat ove godine u opštini Centar. 17 miliona eura su velika sredstva. Ovo je najbolji primjer kako se izlazi iz recesije, jer samo novim ulaganjima to je moguće", istakao je načelnik Općine Centar, Dževad Bećirević.

U sklopu naselja Pionirska dolina bit će izgrađene tri stambeno-poslovne lamele sa 200 stambenih jedinica. Prosječna površina stanova koji će biti izgrađeni prema najvišim EU standardima je 60 kvadratnih metara. U središnjoj lameli je planirana izgradnja 14 poslovnih prostora u koji će se moći smjestiti supermarketi, apoteka i sl. kako bi se stanarima naselja ponudili što bolji uslovi življenja.

eKapija/House Milos

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"
Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija, Građevina

U pogon puštena nova tvornica KS Aluminium u Širokom Brijegu

U industrijskoj zoni u Knešpolju kod Širokoga Brijega u četvrtak je svečano u pogon puštena velebna tvornica KS Aluminium. Riječ je o modernoj, visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a. Vlasnici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.