NavMenu

Raspisan javni poziv: Kreditna sredstva za poduzetništvo i obrt sa kamatom od 2 posto

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.07.2012. 14:40
Komentari
Podeli

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je danas javni poziv za dodjelu kreditnih sredstava za poticaj razvoju poduzetništva i obrta. Radi se o sredstvima od 2. 700.000 KM.

Iz Ministarstva ističu da će se radi o sredstvima na revolving osnovi sa rokom povrata sredstava od sedam godina, grace razdobljem do dvije godine i kamatnom stopom do 2%. Ona će se plasirati putem Razvojne banke Federacije BiH. Minimalan iznos kredita po korisniku može iznositi 20.000 KM, a maksimalan iznos kredita određen je u ovisnosti od broja zaposlenih osoba u subjektu male privrede.

Za sredstva do 100.000 KM mogu aplicirati subjekti malog gospodarstva koji imaju od tri do devet zaposlenih, do 300.000 KM oni koji imaju od 10 do 49 zaposlenih , do 500.000 KM oni koji imaju od 50 do 250 zaposlenih.

Kreditni program ima za cilj da pruži finansijsku podršku subjektima malog gospodarstva za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, a neophodna su im dodatna ulaganja u osnovna sredstva.

"Dodatna ulaganja će omogućiti pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanja usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata malog gospodarstva, prevazilaženje negativnih učinaka ekonomske krize, novo zapošljavanje i povećanje izvoza", navode iz Ministarstva.

Dodaju da će do 20% odobrenih kreditnih sredstava subjekti moći će koristiti za nabavku repromaterijala. Rok za dostavu prijava je do 25.7.2012. godine.

D.Kozina

Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Energija, Industrija, Finansije

Srpskoj prijeti gubitak pola milijarde maraka

Energetski sektor u Republici Srpskoj trpi značajne finansijske udarce, a u prilog ovoj tvrdnji, govori činjenica da je Srpska u 2024. godini definitivno izgubila dva arbitražna spora, zbog kojih će dvjema slovenačkim kompanijama morati da isplati sa kamatama nešto manje od 340 mil KM. Ali, tu nije kraj problemima, jer Republici prijeti još jedan arbitražni spor, ovoga puta sa Hrvatskom, a u igri je ponovo 200 mil KM, koliko u vidu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.