NavMenu

Banja Luka: Otvorena prva regionalna konferencija o razvoju rizičnog kapitala

Izvor: eKapija Petak, 27.04.2012. 13:17
Komentari
Podeli

Ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić danas je u Inovacionom centru Banja Luka otvorio Prvu regionalnu konferenciju o razvoju rizičnog kapitala u zemljama zapadnog Balkana.

Prisutnima je dobrodošlicu uputio i Jon Hansen ispred Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške, kao i predsjednica upravnog odbora ICBL-a Astrid Green.

"Tržište rizičnog kapitala u BiH nije razvijeno koliko bi trebalo, a neiskorištenog potencijala je mnogo. ICBL je prepoznao priliku da upotrijebi i razvije taj neiskorišteni potencijal kroz stvaranje i održavanje ambijenta i svih neophodnih aktivnosti za bolji prosperitet preduzeća u cjelini", izjavila je Green na otvaranju konferencije.

Dodala je kako je Inovacioni centar Banjaluka organizacija, koja je usmjerena na pružanje podrške razvoju malih i srednjih preduzeća zasnovanih na inovacijama, znanju, kreativnosti i modernoj tehnologiji, te istakla: "Djelujući kao posrednik između investitora i preduzetnika, ICBL igra aktivnu ulogu u obezbjeđivanju kapitala za početne faze projekata, u kojima je nedostatak kapitala očigledan, te kao alternativa drugim sredstvima finansiranja investicija i samim tim podstiče preduzetništvo."

(Foto: Astrid Green)

Na konferenciji će predstavnici mreža poslovnih anđela i fondova rizičnog kapitala iz regiona te predstavnici međunarodnih finansijskih institucija diskutovati o trenutnom stanju na tržištu rizičnog kapitala u zemljama zapadnog Balkana, prezentovati dobre prakse te identifikovati mogućnosti daljeg razvoja tržišta rizičnog kapitala.

U zatvorenom dijelu konferencije sa početkom u 18.00 časova, organizovano je Prvo investiciono veče na kojem će pet preduzetnika imati priliku da predstavi svoje ideje poslovnim anđelima, investitorima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.