NavMenu

Srbijavoz raspisao tender za održavanje 39 Metrovagonmašovih DMV garnitura

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.04.2024. 08:57
Komentari
Podeli
Voz DMV 711 na vršačkoj pruzi (Foto: Dejan Aleksić)Voz DMV 711 na vršačkoj pruzi
Železničko preduzeće za putnički saobraćaj Srbijavoz raspisalo je tender za održavanja 39 Metrovagonmašovih DMV garnitura koje saobraćaju na železničkoj mreži u Srbiji. Reč je o ruskim dizelmotornim vozovima (DMV) od kojih je 10 prozvedeno 2010. godine, 27 njih 2016. godine, dok su dva proizvedena 2012. godine.

Kako se može videti u tehničkoj dokumentaciji, pružalac usuge za održavanje DMV 711 biće zadužen, između ostalog za dijagnostiku, popravku, tehničku podršku i konsultatske usluge. Biće zadužen i za pomoć u tekućem i redovnom održavanju, u dostavi tehničke dokumentacije, u pripremi i koordinaciji operativnim i periodičnim planovima za popravke i održavanje. Zaduženje će biti i pomoć u potrazi za odgovarajućim rezervnim delovima, materijalima i zamenskim modulima potrebnim za održavanje ili popravku, kao i za učešće u radu komisija za ispitivanje uzroka tehničkih kvarova i nedostataka dizel vozova, otkrivanje uzročnika.

Kako se precizira, uslugu će u kontinuitetu pružati najmanje tri inženjera specijalista u periodu od 12 kalendarskih meseci, a usluga će se pruža 8 sati dnevno radnim danima.

- Pružaoci usluge će biti angažovani na poslovima u skladu sa njihovom stručnom spremom i neće biti angažovani na manuelnim poslovima. Osoblje pružaoca usluge koje će biti angažovano na održavanju DMV 711 mora imati overenu potvrdu proizvođača DMV 711 kojom se dokazuje njihova obučenost za održavanje navedene serije vozova. Potrebno je da pružalac usluge poseduje potrebnu tehničku dokumentaciju i opremu koja uključuje i sve neophodne softvere radi pristupa, provere rada i dijagnostike neispravnosti na opremi i sistemima koji se nalaze na DMV 711 - ističe se u dokumentaciji.

Depoi u kojima se održavaju DMV 711 i koji pripadaju Srbijavozu nalaze se u Somboru, Zrenjaninu, Lapovu, Zemunu i Zaječaru. Uslugu održavanja može se realizovati i u drugim depoima, stanicama ili na železničkoj mreži u Republici Srbiji ili van Republike Srbije, precizira se u dokumentaciji.

Dizel motorni vozovi serije 711 namenjeni su za prevoz putnika na prugama sa kolosekom 1.435mm, opremljenim niskim peronima. DMV 711 može da radi u sistemu sa više povezanih DMV 711, a najviše tri povezana.

Rok za dostavljanje ponuda je 10. maj.

Više detalja može se naći OVDE.

D. A.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.