NavMenu

Željeznički saobraćaj Mokra Gora-Višegrad biće uspostavljen do turističke sezone 2020.

Izvor: eKapija Nedjelja, 15.09.2019. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Preduzeća Željeznice Republike Srpske i Srbija voz stvoriće uslove za uspostavljanje željezničkog saobraćaja na relaciji Mokra Gora-Višegrad, dogovoreno je na sastanku koji je održan u Opštini Višegrad.

Sastanak je organizovan na inicijativu načelnika Višegrada Mladena Đurevića, sa ciljem da turistički voz na uskotračnoj pruzi saobraća jednom ili dva puta sedmično, saopšteno na sajtu Opštine Višegrad,

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da će realizacijom zadataka u sljedećoj turističkoj sezoni početi ovo saobraćanje.

- Sve aktivnosti zahtijevaju više vremena, tako da konačnu realizaciju projekta možemo očekivati sljedeće godine- istakla je Todorović.

Šef Sekcije za saobraćajno-komercijalne poslove Srbija voza Željko Špijunović izrazio je zadovoljstvo ovim sastankom.

- Napravili smo dogovore i očekujemo da naredne sezone budemo aktivniji na pruzi Višegrad-Mokra Gora. Sve je veći broj turista koji imaju želju da posjete Višegrad i Mokru Goru, a mi smo srećni što smo dio tog tima - istakao je Špijunović.

On je naglasio da je obaveza Srbija voza da obezbijedi dovoljan broj vagona i osoblja koje će raditi.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Zoran Ilinčić rekao je da je cilj sastanka bio da se iznađu mogućnost da se što prije aktivira putnički saobraćaj na relaciji od Višegrada do Mokre Gore i obratno.

- Željeznice Republike Srpske imaju 19 kilometara pruge koja se nalazi na području Višegrada i vršimo njeno redovno održavanje. Mislim da smo na vrijeme počeli razgovore kao pripremu za narednu turističku sezonu. Cilj je da počnemo sa aktivnostima, a naša obaveza je da pokušamo obezbijediti tri putnička vagona za uskotračnu prugu i da ona budu spremna za narednu sezonu - naveo je Ilinčić.

Pruga od Mokre Gore do Dobruna osposobljena je za saobraćaj 2006. godine, a od Mokre Gore do Višegrada 2010. godine, ali su u prethodnom periodu popularnim Ćirom na ovoj relaciji putovale samo organizovane grupe turista.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.