NavMenu

Pioniri razvoja EQ u Crnoj Gori - Startap Fluorish kreirao inovativno rješenje pomoću kojeg pojedinci i preduzeća mogu unaprijediti svoje poslovanje

Izvor: eKapija Utorak, 07.11.2023. 09:35
Komentari
Podeli
(Foto: Privredna komora Crne Gore)
Kompanija Fluorish kreirala je istoimenu aplikaciju koja doprinosi razvijanju emocionalne inteligencije (EQ) korisnika. Riječ je o personalizovanom, pristupačnom, jednostavnom i podsticajnom rješenju koje mogu koristiti pojedinci i preduzeća, te tako unaprijediti svoje poslovanje.

Među korisnicima aplikacije Fluorish su Crnogorski Telekom, Erste Bank, UNDP, Univerzitet u Denveru…

Startap Fluorish laureat je godišnje Nagrade PKCG za inovativnost, a kompaniju su posjetili predsjednica Komore Nina Drakić, potporedsjendik Nikola Vujović i sekretarka Odbora udruženja ICT Nada Rakočević.

Oni su se tokom razgovora sa osnivačicama Fluorisha Jasnom Pejović i Valentinom Radulović bliže upoznali sa inovativnim rješenjima ovog startapa.

- Drago mi je što i ova nagrada ide u ruke žena koje Privredna komora želi da afirmiše i promoviše, te što će ovo priznanje biti dodatni podsticaj za vaše poslovanje - kazala je predsjednica Drakić i dodala da bi snaženjem emocionalne inteligencije trebalo svi da se pozabave.

Jasna Pejović je istakla značaj Nagrade Privredne komore.

- Nagrada PKCG je za nas važna referenca koja otvara vrata klijenata - rekla je Pejović.

Prema njenim riječima, emocionalna inteligencija predstavlja temelj uspjeha, kako pojedinaca tako i kompanija. U emocionalnu inteligenciju spadaju kompetencije kao što su: samopouzdanje, upravljanje stresom, kreativnost, prilagodljivost, empatija, komunikacija, liderstvo, rješavanje konflikata. Riječ je o tzv. mekim vještinama koje se sve više traže u odnosu na tehničke.

- Ove godine smo realizovali istraživanje koje pokazuje da je 87 odsto od preko 700 anketiranih korisnika Fluorisha imalo značajno povećanje emocionalne inteligencije koristeći našu aplikaciju samo dva puta sedmično tokom tri mjeseca. Ovo naučno istraživanje, kao i činjenica da je UNDP svrstao Fluorish u svoj katalog preporučenih rješenja, mnogo nam pomaže u brendingu - kazala je ona.

Razvili su i aplikaciju za individualno korišćenje, a uskoro pokreću kampanju koja će biti usmjerena na tržišta regiona, sjeverne Evrope i Amerike.

- Nadamo se i da ćemo kampanjom postići veliki uspjeh, ali i osvijetliti put drugim startapovima u Crnoj Gori da mogu da komercijalizuju rješenja do ovog nivoa - rekla je Pejović.

Valentina Radulović kaže da je Fluorish mali, ali da želi da bude uzor i pospješi startap kulturu u Crnoj Gori.

- Bilo bi dobro da u Privrednoj komori postoji segment koji će dodatno "bustovati" inovativne koncepte, jer je vaša asocijacija vrlo važna sprega u tom lancu - rekla je Radulović.

Predstavnici Komore istakli su veliku važnost buđenja potrebe kod naših privrednika da osvajaju druga tržišta i smatraju da u tom djelu ICT zajednica i proizvodi poput Fluorisha mogu biti uspješni.

Tokom razgovorima o izazovima u poslovanju, predstavnice Fluorisha su istakle nemogućnost da aplikaciju plasiraju preko glavnih platformi Playstore i App Store te izostanak podrške servisa poput Pay Pal ili Stripe. Takođe, smatraju da je potrebno jačati imidž Crne Gore u međunarodnoj poslovnoj zajednici što bi našim kompanijama otvorilo brojne prilike za biznis.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvaranje tvornice GS-RAMA u septembru 2024. - U toku montaža strojeva

Izgradnja tvornice GS-RAMA je u završnoj fazi. Dok se završavaju glavni građevinski radovi u isto vrijeme polako se radi na montaži strojeva. Pojedini su već stavljeni u funkciju. Nekolicina radnika koji su bili na obuci u tvornici GS-Tvornica mašina Travnik započeli su svoj rad u GS-RAMA u poslovnoj zoni Izlaz. Službeni početak rada ove novoizgrađene tvornice je svakim danom sve bliži. To je bio povod za nedavni posjet vlasnice

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.