NavMenu

Rekordno poslovanje HG Budvanska rivijera - U planu investicioni ciklus kako bi se svi kapaciteti Slovenske plaže podigli na nivo 4 zvjezdice

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 14.08.2023. 11:50
Komentari
Podeli
(Foto: HG Budvanska rivijera)
Hotelska grupacija (HG) Budvanska rivijera za prvih 7 mjeseci ove godine ostvarila je 2 mil EUR veći prihod u odnosu na isti period prošle godine, što je i apsolutni rekord u istoriji njihovog poslovanja. Plan grupacije je da se pokrene investicioni ciklus kako bi se svi smještajni kapaciteti Slovenske plaže podigli sa tri na četiri zvjezdice.

To je saopštio predsjednik Vlade Dritan Abazović, koji je posjetio Budvansku rivijeru sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem.

- Uvjerili smo se u poslovne rezulate koje su bolji nego ikada ranije kada su u pitanju prihodi. Slobodnog mjesta nema još od aprila mjeseca, a što je i važnije već se prave planovi za narednu sezonu - napisao je Abazović na društvenim mrežama.

Ambicija je da se pokrene investicioni ciklus koji bi rezultirao da se svi smještajni kapaciteti Slovenske plaže podignu sa tri na četiri zvjezdice.

- Vlada Crne Gore pruža bezrezervnu podršku svim projektima koji imaju za cilj unapređenje turističke ponude kako Budve, tako i Crne Gore. Zahvaljujem predsjedniku borda direktora Mijomiru Pejoviću, izvršnom direktoru Jovici Gregoviću, kao i svim zaposlenima u HG Budvanska rivijera, na uspješnoj saradnji koju permanentno ostvarujemo - naveo je Abazović.

(Foto: Vlada Crne Gore)
Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je na sastanku istakao značaj odgovornog upravljanja državnim preduzećima jer je, kako je kazao, to ono što se očekuje od upravljačkih struktura koje imenuje Vlada.

- Na svim nivoima moramo imati odgovoran odnos prema državnoj imovini. To je osnovni preduslov da raskinemo sa lošom praksom minulih vremena i krenemo naprijed punim jedrima - istakao je on.

Rukovodstvo ove državne kompanije informisalo je premijera o rezultatima ističući da su prihodi od aranžmana za prvih 10 dana avgusta za 340.000 EUR odnosno 22% veći u odnosu na isti period 2019. godine, dok su prihodi od aranžmana u julu mjesecu veći za 609.000 EUR, odnosno 15% više nego 2019.

Iz kompanije su kazali da su za sedam mjeseci ove godine osnovni prihodi za 2,2 mil EUR veći nego za isti period 2019. godine, što je, kako su istakli, povećanje od 22%.

Oni su premijera i ministra informisali o aktivnostima koje realizuju na planu razvoja kompanije i predstavili postojeću ponudu sa akcentom na ono što ove sezone nudi TN Slovenska plaža.

Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo posjetom ovom turističkom naselju u vlasništvu Budvanske rivijere i istakao da se dobri rezultati poslovanja vide i golim okom.

- Drago mi je da i podaci koje ste saopštili to potvrđuju. Siguran sam da će novi infrastrukturni projekti poput žičare Kotor - Lovćen i početak gradnje bulevara Tivat - Jaz dati dodati podsticaj za još bolje turističke bilanse. Crnogorski turizam je na pravom putu - zaključio je on.

Na sastanku je bilo riječi o budućim planovima za razvoj kompanije, te iskazana spremnost da se u saradnji sa Vladom Crne Gore u narednom periodu doprinese daljem unaprjeđenju poslovanja i ukupnih rezultata ove državne kompanije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Njemačka kompanija Irion u Sarajevu planira fabriku autodijelova

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) je ostvarila saradnju sa njemačkom kompanijom Irion GmbH koja namjerava otvoriti fabriku na području Općine Novi Grad Sarajevo i koja bi se bavila proizvodnjom auto-dijelova za poznate svjetske brendove. Predstavnice FIPA-e Dika Mustafić-Cokoja, Nina Pobrić i Sevda Valjevčić su za investitore organizovale sastanak u Općini Novi Grad Sarajevo sa ciljem upoznavanja o poslovnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.