NavMenu

Na UKCRS izvedena minimalno invazivna laparoskopska operacija tumora debelog crijeva

Izvor: eKapija Nedjelja, 13.08.2023. 08:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrei_R/shutterstock.com)Ilustracija
Hirurški tim Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC Republike Srpske na čelu sa Goranom Janjićem u saradnji sa timom hirurga Kurskog onkološko naučno-kliničkog centra G.E. Ostroverhova iz Rusije na čelu sa Uglješom Stanojevićem izveo je minimalno invazivnu laparoskopsku operaciju tumora debelog crijeva.

Generalni direktor Vlado Đajić izrazio je zadovoljstvo izvedenom operacijom i saradnjom.

- Danas ne postoje granice i struka je najbitnija, te kvalitet zdravstvene usluge koju pružamo našim pacijentima. Nastavljamo sa unapređivanjem zdravstvenog sistema. Hvala našem kolegi Uglješi Stanojeviću na divnoj saradnji - naglasio je Đajić.

Direktor Kurskog onkološko naučno-kliničkog centra G.E. Ostroverhova iz Rusije Uglješa Stanojević naglasio je zadovoljstvo što je u UKC Republike Srpske.

- Hvala Vladi Đajiću i Goranu Janjiću na izuzetnoj saradnji. Danas smo imali operativni zahvat ovdje u operacionim salama koje su izuzetno sređene, tehnika i instrumenti su na visokom nivou koji su potrebne za sve vrste operacija. I mi imamo mnogo toga da naučimo od vas iz UKC Republike Srpske - istakao je Stanojević.

Goran Janjić iz Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju istakao je da je ovo nastavak saradnje sa kolegama iz Rusije.

- Današnjom operacijom smo usvojili neke nove hirurške tehnike i detalje, iako ovu vrstu operacije radimo samostalno. Radićemo na tome da oblasti hirurgije koje ne radimo u UKC Republike Srpske počnemo raditi, a u kojima Stanojević ima iskustva - naglasio je Janjić.

Laparoskopska hirurgija je zlatni standard za pacijente. Ovom vrstom hirurgije omogućen je mnogo brži oporavak pacijenata u odnosu na klasičnu hirurgiju, te se vrlo brzo nakon urađenog operativnog zahvata pacijent vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.