NavMenu

Pacijenti iz Srpske moći će da se liječe u Turskoj

Izvor: eKapija Nedjelja, 26.03.2023. 10:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ChaNaWiT/Shutterstock)Ilustracija
Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić i doktor Armend Sipahi, angažovan u istanbulskim bolnicama Medipol i Gaziosmanpaša, dogovorili su u petak saradnju koja će omogućiti liječenje pacijenata iz Srpske u Turskoj.

Đajić je istakao da će saradnja značajno doprinijeti unapređenju zdravstvene zaštite građana, ali i edukacije medicinskih radnika.

- Naši pacijenti koji ne budu mogli da ovdje dobiju adekvatnu terapiju, imaće mogućnost da liječenje nastave u Turskoj, kod kolega koji imaju najsavremeniju bolnicu. Dogovorili smo i saradnju zaposlenih da imamo mogućnost slanja naših ljekara u Tursku na edukaciju, ali istovremeno i dolazak stručnjaka iz Turske da rade ovdje sa našim ljekarima – izjavio je Đajić novinarima, prenosi banjaluka.com.

On je podsjetio da su u posjeti UKC-u Republike Srpske bili brojni eminentni zdravstveni stručnjaci iz Evrope, SAD, Rusije.

- Cilj nam je da sarađujemo sa svima koji dobro rade i koji imaju šta da ponude našim pacijentima, ali i znanje našim zdravstvenim radnicima – rekao je Đajić.

Sipahi je rekao da je impresioniran svime što je vidio prilikom posjete UKC-u Srpske, tokom koje je bio i u operacionim salama, ali i odjeljenjima hematologije, onkologije.

On je izrazio zadovoljstvo što se na UKC-u Srpske koriste najmodernije terapije, te što će uspostavljena saradnja omogućiti razmjenu da UKC Srpske svoje ljekare na usavršavanje u Tursku.

- Ekskluzivni sam predstavnik dvije velike medicinske grupe iz Istanbula i obje su univerzitetske bolnice, te daju mogućnost edukacije na polju medicine, zato se radujemo dogovoru sa Fondom zdravstvenog osiguranja Srpske da primimo pacijente iz Republike Srpske – rekao je Sipahi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.