NavMenu

Projektna dokumentacija za proširenje Naučno-tehnološkog parka u Čačku završena - Traži se izvor finansiranja

Izvor: eKapija Petak, 03.03.2023. 07:17
Komentari
Podeli
Budući izgled planiranog objekta (Foto: NTP Čačak)Budući izgled planiranog objekta
U Čačku je u planu izgradnja novog objekta u okviru Naučno-tehnološkog parka.

Kako je za eKapiju rekao v. d. direktora Naučno-tehnološkog parka Čačak Mirko Pešić, projektovanje je kompletno završeno, a sada se radi na tome da se pronađe izvor finansiranja, da se odredi budžet koji će da finasira izgradnju.

- Informacije o izgradnji objekta u Čačku su preuranjene, mislim da je prvo trebalo ministarka da poseti ovde nas, da razgovaramo o toj dinamici gradnje samog projekta. Građevinska dozvola je završena u septembru 2020. godine, a projekat za izvođenje je kompletiran i izdato je rešenje o izvođenju objekta u februaru ove godine. To je činjenica -objasnio je on.

(Foto: NTP Čačak)
Kako je dodao, trenutno su u komunikaciji sa jednom kancelarijom koja radi ocenjivanje spremnosti projekta za proširivanje to je kancelarija EBRD-a i nakon njihovog izveštaja donosi se odluka o finansiranju.

- Naš projekat proširenja NTP-a Čačak i NTP-a Niš, kao i izgradnje tehnološkog parka u Kruševcu trebalo da budu finansirana iz kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj. To će biti potpuno novi objekat i onda se vodilo računa o tome da objekat bude potpuno energetski efikasan, da ima određene sisteme pametnog upravljanja tako da bude dostupan mladim kompanijama i tehnološko razvojinim kompanijama koje će se razvijati u novom objektu - naglasio je Pešić.

Kako je zaključio u razgovoru za eKapiju, kapaciteti naučno tehnološkog parka u Čačku nisu namenjeni samo za područje Čačka, nego i za region Zapadne Srbije i dela Centralne Srbije.

S. M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.