NavMenu

Završena prva faza rekonstrukcije Kamernog teatra u Brčkom

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.10.2022. 10:47
Komentari
Podeli
Brčko (Foto: Dragana Pajkanović)Brčko
Prva faza rekonstrukcije i sanacije zgrade Кamernog teatra u brčanskom naselju Кolobara u Ulici Islahijet, vrijednosti radova od oko 700.000 КM u potpunosti je završena i uključuje sve grube građevinske radove, potvrdio je šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta Pero Gudeljević.

- Ova faza uključuje radove na pokrivanju objekta i postavljanju vanjske stolarije i tim poslom objekat je zaštićen od daljeg propadanja - kaže Gudeljević, prenosi Radio Brčko.

Govoreći o nastavku rekonstrukcije i sanacije, za šta su u narednoj godini u budžetu Distrikta planirana sredstva u visini od oko 850.000 КM, Gudeljević ističe da je izvršeno novo projektovanje zbog zastarjelosti projekta.


- Druga faza uključuje sve fine radove, a koji su vezani za elektro-instalacije, uređenje enterijera i grijanje te stavljanje ovog prostora u funkciju - naglasio je Gudeljević.

Upitan da pojasni kada bi stanovnici Brčkog mogli koristiti zgradu Кamernog teatra, Gudeljević je istakao da to zavisi od usvajanja budžeta Distrikta i odabira izvođača radova na završetku druge faze, ali se nada da će krajem sledeće godine stanovnici Brčkog uživati u novom ambijentu gledajući pozorišne predstave.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.