NavMenu

"Salford" prodaje i mljekare u BiH

Izvor: Nezavisne novine Petak, 17.12.2010. 08:56
Komentari
Podeli

Objavljeni plan investicionog fonda "Salford" da proda svoje prehrambene kompanije u Srbiji obuhvata i njihove tri mljekare u BiH - banjalučku "Mljekaru", dubički "Mlijekoprodukt" i sarajevski "East Milk".

Nebojša Ristić, predstavnik "Salfordove" grupacije "Danube Foods" za BiH, potvrdio je za "Nezavisne" da plan prodaje "Imleka", "Subotičke mlekare", "Bambi Banata" i "Knjaza Miloša" u Srbiji uključuje i njihova povezana lica u BiH.

"Razlog za prodaju je to što `Salford` završava svoj investicioni ciklus na ovom području", kazao je Ristić.

Direktor "Salforda" Judžin Džafi izjavio je u srijedu da je od ove sedmice na prodaju sve što posjeduje u Srbiji. On je najavio da će u naredne dvije godine taj investicioni fond prodati sve kompanije u kojima imaju vlasnički udio kako na području Srbije tako i Ukrajine, Rusije i Gruzije.

"Kompanije u kojima imamo udio prodavaćemo po tržišnoj cijeni globalnim kompanijama. Smatramo da će prodaja biti laka, jer `Salfordove` kompanije nemaju problema sa monopolima i posluju čisto", rekao je Judžin za beogradske medije.

Prema ranije objavljenim saznanjima "Nezavisnih", kupac "Mlijekoprodukta" mogao bi biti francuski mljekarski gigant "Lactalis", koji je na bh. tržištu već prisutan preko mljekare "Inmer" iz Gradačca i uvoznih proizvoda hrvatskog "Dukata".

"Salford" je sredinom ove godine za dubičku mljekaru tražio 14 miliona evra, na šta Francuzi tada nisu bili pristali.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Finansije

Prva konferencija o cirkularnoj ekonomiji u BiH 15. maja

Prva konferencija o cirkularnoj ekonomiji u Bosni i Hercegovini održaće se 14. maja 2024. godine u Domu mladih u Sarajevu. Konferenciju organizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, s ciljem da okupi sve relevantne aktere, entuzijaste i stručnjake kako bi se što bolje upoznali sa oblasti cirkularne ekonomije. Organizovan pod nazivom LOOP: Innovate, Collaborate, Transform, nastoji istaknuti inovativna rješenja, najbolje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.