NavMenu

Počinje izgradnja trake za spora vozila Ripač-Dubovsko na području Bihaća - Vrijednost ugovora 6,6 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 06.04.2022. 12:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Federacije BiH Šemsudin Dedić juče se na Mostarskom sajmu sastao i razgovarao s predsjednikom i članovima uprave Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH Ljubom Pravdićem, Bekirom Isakovićem i Nijazom Hadžikadunićem o projektima koji su u pripremi ili realizaciji na području Unsko-sanskog kantona.

Kako je istaknuto prilikom razgovora, građevinska dozvola za izgradnju trake za spora vozila Ripač-Dubovsko na području grada Bihaća postala je pravosnažna, potpisan je ugovor o izvođenju radova u vrijednosti oko 6,6 mil KM i njegova realizacija se očekuje do kraja oktobra ove godine, prenio je Moj USK.

Osim izgradnje i rekonstrukcije cesta, izgradnje mostova, trotoara i drugih projekata putne infrastrukture koji se svake godine predviđaju Planom poslovanja Direkcije za ceste FBiH, ovo je jedan od projekata iz Programa modernizacije magistralnih cesta u Federaciji BiH koji se realiziraju na području Unsko-sanskog kantona.


- Nakon što je izgrađena traka za spora vozila na putu Ključ-Lanište, očekujemo da uskoro krenu radovi na izgradnji trake za spora vozila Ripač-Dubovsko, čijim će završetkom putovanje saobraćajnicom od Bihaća do Ključa biti mnogo sigurnije, brže i kvalitetnije, a ulaz u grad Bihać mnogo ljepši - izjavio je Dedić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.