NavMenu

Njemački investitori zainteresovani za Crnu Goru - Razmatrana mogućnost ulaganja u aerodrom u Beranama

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.03.2022. 19:07
Komentari
Podeli
(Foto: oakman/Pixabay)
Njemački investitori zainteresovani su za ulaganje u Crnu Goru, a posebno interesovanje pokazali su za aerodrom u Beranama, saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića sa njemačkim investitorima predvođenim počasnim konzulom Crne Gore u Njemačkoj Volkerom Zehom.

Kako je rekao Abazović, Njemačka je kao njihov međunarodni partner strateški važna za Crnu Goru, a njihovi investitori su i više nego dobrodošli da ulažu u našu zemlju.

- Jako je važno to što vraćamo Njemce u Crnu Goru, kako investirore, tako i turiste - rekao je Abazović na sastanku sa njemačkim investitorima predvođenim počasnim konzulom Crne Gore u Njemačkoj i investitorom Volkerom Zehom.

Zeh je istakao potrebu obnavljanja direktnih aviolinija između Crne Gore i Njemačke, čime će se, kako je istakao, još bolje promovisati Crna Gora kao turistička destinacija koja je pogodna za direktna ulaganja stranih investitora.

Kako je saopšteno iz Vlade, njemački investitori iskazali su veliko interesovanje za ulaganje u Crnu Goru, a član delegacije, investitor Kristijan Vačutka, naveo je da oni ovdje imaju namjeru osnovati kompanije, poslovati fer i zaposliti domicilno stanovništvo, čime bi doprinijeli daljem ekonomskom razvoju Crne Gore.


Posebno interesovanje tokom razgovora sa potpredsjednikom Vlade Abazovićem, njemački investitori su pokazali prema mogućnosti ulaganja u aerodrom u Beranama.

Abazović je sa njemačkom delegacijom predvođenom Zehom razgovarao o digitalnim i energetskim potencijalima Crne Gore, sa naročitim osvrtom na turistički potencijal sjevera Crne Gore i mogućnostima ulaganja u taj kraj. Na sastanku se razgovaralo i o umrežavanju njemačkih investitora sa kompanijama koje se bave proizvodnjom drvnog peleta

Delegaciju investitora koju predvodi počasni konzul Crne Gore u Njemačkoj Volker Zeh, čine i Carsten Bohm, Udo Horz, Tim Horz, Axel Schmieg, Timo Scweizer i Christian Wachutka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Agro, Finansije

Izvoz gljiva iz BiH skoro prepolovljen

Tokom tri mjeseca ove godine iz Bosne i Hercegovine izvezeno je gljiva u vrijednosti od 234.611 KM, dok je prošle godine u prva tri mjeseca izvezeno 421.219 KM, podaci su Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, te se iz njih primijeti pad izvoza u vrijednosti od 186.608 KM. Naime, kako su rekli, zemlje u koje smo izvozili za prva tri mjeseca ove godine su Italija, Slovenija i Srbija. - Tokom tri mjeseca ove godine uvezeno je gljiva u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.