NavMenu

U Beranama planirana gradnja ciklo hotela - Traži se najbolja lokacija za budući objekat

Izvor: eKapija Subota, 26.02.2022. 11:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru projekta CULT Bike route planirana je gradnja ciklo hotela u Beranama, najavio je direktor lokalne turističke organizacije Ivan Radević.

Kako je saopšteno iz Opštine Berane, na drugom sastanku koji je održan povodom implementacije projekta CULT Bike Route, u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II) - Program prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014-2020, bilo je riječi o lokaciji budućeg hotela.

- Rrazmatrane su lokacije za izgradnju ciklo hotela namijenjenog biciklistima, s obzirom na to da od šest crnogorskih opština koje su uključene u ovaj projekat, Berane ima najbolje uslove za izgradnju novog ili adaptaciju postojećeg hotelskog objekta - navodi se u saopštenju.

Nakon obilaska više potencijalnih lokacija u narednom periodu tačno će se znati koji je objekat odabran za pružanje ovog specifičnog vida turizma koji će biti umrežen u svjetsku i evropsku biciklističku rutu.

- Ovakva investicija umnogome će odrediti budući održivi razvoj ovog kraja i pomoći varolizaciji planine Bjelasice kao okosnice beranskog turizma - rekao je Ivan Radević, direktor TO Berane.

Projekat CULT bike route - biciklistička ruta koja će prolaziti kroz 12 opština Crne Gore i Srbije ima zadatak da promoviše i otkrije kulturno i prirodno nasljeđe područja obuhvaćenog programom.

Za projekat su zaduženi Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, NVO Discover Serbia iz Priboja i Studentska organizacija Saobraćajnog fakulteta iz Beograda.

Opštine obuhvaćene projektom iz Srbije su Tutin, Novi Pazar, Ivanjica, Raška, Nova Varoš i Priboj, a iz Crne Gore Rožaje, Berane, Kolašin, Pljevlja, Bijelo Polje i Mojkovac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.