NavMenu

Moguća saradnja UKC Banjaluka sa Centrom za rak u Jordanu

Izvor: Nezavisne novine Petak, 11.02.2022. 07:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske i Centra za rak kralja Huseina iz Jordana razgovarali su u srijedu, 9. febraura, u Banjaluci o saradnji, sa ciljem unapređenja zdravstvene usluge, te razmjene iskustava.

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić istakao je da je riječ o reprezentativnom Centru koji se bavi liječenjem onkoloških bolesnika i priznatom Centru za edukaciju, te da je interes pacijenata da zdravstvene ustanove konstantno rade na poboljšanju zdravstvene usluge i usavršavanju kadra.

- Planiramo da u što skorijem roku organizujemo da naš medicinski kadar ode u Jordan, kako bi vidio koje se dijagnostičke i terapijske procedure primjenjuju u ovom poznatom svjetskom Centru za liječenje onkoloških pacijenata kako bismo sve to primijenili kod nas - rekao je Đajić novinarima.

On je najavio i mogućnost potpisivanja sporazuma, koji će omogućiti da se onkološki pacijenti UKC-a koji se ne mogu liječiti u Srpskoj ili u Srbiji, na liječenje pošalju u Jordan.

- Posebno me fasciniralo što nam je uvaženi gost rekao da su uspjeli vratiti sve eminentne stručnjake u Jordan na čemu planiramo i mi raditi u narednom periodu - rekao je Đajić.

Zamjenik generalnog direktora Centra za rak kralja Huseina iz Kraljevine Jordan Akram el Ibraham rekao je da mu je velika čast biti u posjeti UKC-u Srpske, te ocijenio da je ova zdravstvena ustanova veoma organizovana.

On je naveo da je posjetio i pojedine organizacione jedinice, kao što su Zavod za nuklearnu medicinu i bolesti štitne žlijezde i Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane.

- Razgovarali smo o Klinici za onkologiju i budućim planovima izgradnje Instituta za onkologiju i pružanju novih usluga poput palijativne njege - rekao je Ibraham.

On je napomenuo da je u posjeti UKC-u Srpske kao predstavnik Centra za rak kralja Huseina iz Kraljevine Jordan, koji je ne samo najbolji centar u toj državi nego i u regiji arapskih zemalja.

- Biće nam veliko zadovoljstvo da dođu predstavnici UKC-a Republike Srpske u Aman u naš Centar kako bismo sarađivali. Veliko hvala za gostoprimstvo predstavnicima UKC-a - rekao je Ibraham.

On je naveo i da se u tom centru liječi oko 3.500 novih pacijenata godišnje iz zemlje i inostranstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.