NavMenu

BlackBerry uređaji zauvijek prestali s radom

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 06.01.2022. 07:54
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Vjernim vlasnicima BlackBerry uređaja u utorak, 4. januara, je stigla posljednja obavijest da će od 4. januara 2022. godine njihovi telefoni i svi ostali uređaji te kompanije zauvijek prestati raditi.

Od sada, svi BlackBerry uređaji prestaće ispravno funkcionisati jer kompanija koja stoji iza telefona gasi svoje preostale usluge i zaustavlja svu softversku podršku za njih.

Korisnici koji koriste BlackBerryje s BlackBerry OS 7.1 i BlackBerry 10 operativnim sistemima više neće imati pristup podacima i BlackBerryjevoj usluzi za razmjenu poruka.

- Od navedenog datuma, uređaji koji pokreću naslijeđene usluge i softver putem veze operatera ili Wi-Fi mreže više neće pouzdano funkcionisati. To uključuje razmjenu podataka, telefonske pozive, SMS i funkciju hitnih poziva 911. Zahvaljujemo našim brojnim vjernim kupcima i partnerima koji su bili uz nas svih ovih godina - naveli su iz kompanije u saopštenju objavljenom 22. decembra 2021. godine.

The Guardian u svom članku posvećenom ovom uređaju, koji je u mnogim dijelovima svijeta uživao poseban status, navodi da je Blackberry 2009. godine držao 20% globalnog tržišta pametnih telefona, ali ubrzo su ga početkom 2010-ih prestigli uređaji s ekranom osjetljivim na dodir kompanija kao što su Apple i Samsung.

Pametni telefoni s tastaturom nekada su bili statusni simboli poslovnih ljudi, političara i slavnih osoba.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.