NavMenu

Početkom oktobra na tržište BiH stiže Audi A1

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.09.2010. 16:25
Komentari
Podeli

Audi Bosne i Hercegovine predstavlja novo vozilo u A0 premium segmentu. Upečatljiv, snažan i prije svega, jedinstven: A1 je premijum sportista. Istaknute bočne linije daju izrazito sportsku notu, čemu dodatno doprinose izuzetno kompaktne dimenzije. A1 je dugačak 3,95m, širok 1,74m i samo 1,42m visok. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2,47m.

Dizajnerski, Audi A1 ima sve osobine novih modela iz Audi game, a dosta rješenja je preuzeto iz izuzetno inovativnog koncept vozila iz 2007. godine - A1 quattro.

"Sportski karakter vidljiv je već na prvi pogled. Izuzetno smo uzbuđeni što možemo ponuditi ljubiteljima sportske vožnje istinski Audi u cijeloj svojoj funkcionalnosti, tehnici, sigurnosti, udobnosti, a u isto vrijeme prilagođen gradskoj vožnji u 21. vijeku", kaže Dino Bratović, brand manager Audija u BiH.

Singleframe maska sa 3D efektom i zasječenim uglovima je zajednička svim novim modelima Audija i predstavlja porodičnu crtu kojom se i A1 ponosi. Maska je uspješno integrisana u prednji dio vozila, koji obiluje jedinstvenim detaljima. Veliki usisnici za zrak s horizontalnim linijama također doprinose sportskom izgledu. Prednja trodimenzionalna svjetla, kao posebna atrakcija, naglašavaju duboku skoncentrisanost Audija A1 na cestu ispred sebe. Naglašeno zaokruženje u području linije ramena, potom luk krova u drugoj boji (od A do C stupa), kao i neobičan nagib C stupova čine A1 prepoznatljivim na ulici. Poput svih aktuelnih modela, A1 je opremljen dnevnim LED svetlima, dok se opcionalno mogu poručiti i xenon svjetla.

A1 će biti ponuđen u dvije varijante: Attraction i Ambition uz izbor od 10 različitih boja karoserije: Amalfi bijela, Cumulus plava i Brilliant crna; metalik boje su Ice Silver, Phantom crna, Teak smeđa, Shiraz crvena, Scuba plava, Misano crvena i Sphere plava. Presvlake sjedišta su dvobojne, dok se kožna sjedišta isporučuju u jednoj od tri raspoložive boje.

"Audi A1 s pogonom na prednje točkove je najsportskiji automobil u A0 premium segmentu. Spretan je i okretan u gradu; smiren i precizan na međugradskim cestama, a udoban na autocesti", ističe Bratović. Navedene kvalitete duguje prvenstveno vrlo naprednoj šasiji sa širokim tragom točkova i ravnomjerno raspoređenom težinom, te primjenom inovativne tehnologije – ESP sistemom za stabilnost vožnje s elektronskom blokadom diferencijala. Šasija je izuzetno čvrsta i pored toga što je ukupna težina čelične karoserije 221 kg.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Agro, Industrija

Bjeloruska mehanizacija uz subvencije Vlade RS, moguće i pokretanje proizvodnje

Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede u Banjaluci su potpisali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić i ministar industrije Bjelorusije Aleksandar Rogožnik, izveštava RTRS. Ovaj memorandum potpisan je na tri godine, a odnosi se na podržavanje uvođenja novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji. Takođe ovaj memorandum odnosi se na nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, za šta će

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.