NavMenu

Krediti za malu privredu uz 100% subvenciju troškova kamate - UniCredit Bank i Ministarstvo privrede KS potpisali ugovor o poslovnoj saradnji

Izvor: Bussines Magazine Nedjelja, 24.10.2021. 09:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: love work 51/shutterstock.com)Ilustracija
S ciljem pomoći privrednicima u Kantonu Sarajevo, UniCredit Bank i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo potpisali su Ugovor o poslovnoj saradnji za plasiranje kreditnih sredstava uz 100% subvenciju troškova kamate iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu.

Pravo na dodjelu kreditnih sredstava uz 100% subvencioniranje kamatne stope mogu ostvariti subjekti male privrede koji imaju sjedište na području Kantona Sarajevo sa jasno utvrđenom namjenom korištenja sredstava na području Kantona Sarajevo, posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta, te trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način koji je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede.

Poticajna kreditna sredstva namijenjena su subjektima za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije (dugoročna finansiranja) i finansiranja za trajna obrtna sredstva, a prioritet u ostvarivanju poticaja imaju proizvodne, a posebno izvozno orijentisane djelatnosti, te oni subjekti koji u podnesenom zahtjevu za kredit navedu da će obezbijediti nova zapošljavanja.

Maksimalni iznos kredita je do 1.000.000 KM, uz maksimalni rok otplate, u zavisnosti od vrste kreditnog proizvoda, do 72 mjeseca uz grace period od 12 mjeseci koji nije uključen u period otplate. Visina godišnje kamatne stope koja će se subvencionirati iznosi 2,3% fiksno, dok je naknada za obradu zahtjeva 0,20% jednokratno od iznosa kredita.

Prioritet u ostvarenju prava na poticajna kreditna sredstva imaju sve proizvodne, a posebno izvozno orijentisane djelatnosti, te oni subjekti koji u podnesenom zahtjevu za kredit navedu da će obezbijediti nova zapošljavanja.

Sve informacije i detalje javnog poziva, zainteresirani subjekti male privrede mogu pronaći na web stranici UniCredit Bank.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.