NavMenu

Četiri boje će biti hit za enterijere tokom 2022.

Izvor: eKapija Utorak, 07.09.2021. 07:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sorayafaii/shutterstock.com)Ilustracija
Septembar je, tradicionalno, mjesec u kojem velike dizajnerske kuće koje se bave uređenjem enterijera predstavljaju novitete za iduću godinu. Poznati proizvođač boja Farrow&Ball otkrio je boje koje će, po njima, biti hit u 2022.

Istakli su četiri boje koje će se, kažu, odlično uklopiti u svaki dom, piše Living.hr.

Prva na listi našla se zelena zanimljivog imena – Breakfast Room Green – koja nastavlja trend dominacije zelene i u 2022.

Ova nijasna zanimljivog imena hrabar je potez, posebno ako imate neobične komade namještaja koje želite dodatno da istaknete u prostoru.

Druga na listi je bijela, ali s pomakom. Ime joj je School House White. Ova bijela ima dubinu – što je postignuto minimalnim dodavnjem sive.

Tako je stvorena nova omiljena nijansa koja izgleda pomalo isprano.

Za one najhrabrije tu je crvena boja - Incarnadine. Ovo je jako bogata i duboka, a važno je da se nikad, kako kažu dizajneri, ne koristi samostalno već u kombinaciji s drugim bojama.

Prije svega u kreiranju dezena poput, recimo, prugica, i to, kako predlažu – u hrabrijoj varijanti, na plafonu!

Boja koja bi mogla doživjeti veliki boom nosi ime Stone Blue In Full Gloss, a njen glavni adut je – sjaj. Naime, plava je mnogima omiljeni izbor za dom, ali uglavnom u mat varijanti, ali ova boja u visokom sjaju mijenja igru.

(Foto: mtlapcevic/shutterstock.com)
Najbolji je izbor za premazivanje drvenarije, od prozora i vrata pa sve do namještaja. Posebno dobro će izgledati na nekoj staroj komodi ili stočiću, kojima biste željeli da udahnete nov život. Ova boja pun je pogodak prije svega zbog vizuelnog utiska koji ostavlja u prostoriji, a osim toga, odličan je izbor jer se neće primjećivati nepravilnosti na namještaju.

Svojim sjajem reflektuje svjetlost i time anulira mane. Ako je želite na zidu, odlična će biti u kombinaciji sa zelenom za sve one koji prostoru žele da dodaju malo dramatičnosti, dobru atmosferu i harmoniju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.