NavMenu

Brzi i laki načini da osvježite svoj dom bez mnogo novca

Izvor: Ženski magazin Subota, 21.01.2023. 08:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Antoha713/shutterstock.com)Ilustracija
S vremena na vrijeme, svi osjećamo potrebu za promjenom u našim domovima, ali ne želimo da trošimo previše novca pa tražimo pristupačnija rješenja.

Na primjer, počinjemo da pomjeramo namještaj da promjenimo ambijent ili okačimo novu sliku na zid. Postoji mnogo promjena koje možete napraviti bez trošenja mnogo novca na uređenje enterijera, a evo nekih od njih:

Krečenje

Krečenje je jedan od najlakših i najpristupačnijih načina da transformišete prostorije u vašem domu. Drugačija i vedrija boja odmah može promjeniti izgled prostora. Ako nemate dovoljno vremena da sami okrečite cijeli stan, možete da ofarbate stolariju - soba će vam izgledati potpuno drugačije i svježije.

Kupite neku sliku

Možda ne možete da priuštite originalnu Pikasovu sliku, ali možete investirati u rad nekog budućeg talenta. Probajte da kontaktirate neki fakultet za umjetnost i pitajte da li će se u skorije vrijeme održati neka izložba slika njihovih studenata. Na taj način ćete uštedjeti novac, a sa druge strane ćete imati unikatno djelo u svom stanu. Takođe možete otići do obližnje robne kuće i kupiti neku modernu, uramljenu sliku i nećete pogriješiti.

Usredsredite se na dio stana u kojem provodite najviše vremena

Dobra, kvalitetna sofa je jako bitna i čini fokusnu tačku svake dnevne sobe. Kupovina jeftine sofe vam se neće isplatiti i tokom vremena će izgledati mnogo starije nego što zaista jeste. Zato uštedite novac na stvarima koje se manje koriste. Potražite jeftine opcije za dekorativne stočiće, taburee i drugi namještaj.

Takođe treba imati na umu da će vam određeni materijal namještaja isto uštedjeti novac. Ako želite da ukrasite pod tepihom, za veće površine bi najbolje bilo da izaberete tepih nalik na platno, koji je u stvari satkan od vlakana biljke ramije ili jute. Pristupačni su, izdržljivi i dobro se uklapaju uz bilo koji drugi dekor.

"Kupujte" u vašem domu

Nekada nije potrebno da kupujete stvari da biste dekorisali prostoriju. Napravite nešto od već postojećih predmeta koje imate. Danas postoji veliki izbor DIY prijedloga koji će vas inspirisati da od običnih tegli napraviti moderne vaze ili da plastične komade koje ne koristite iskoristite za moderne saksije.

Posjetite buvljak

Na buvljacima i u antikvarnicama možete pronaći prava mala blaga za svoj dom i dobiti razne ideje za dekorisanje uz pomoć jeftinih i jedinstvenih predmeta. Neki su savršeni takvi kakvi su, dok se drugi lako mogu promijeniti i poboljšati uz pomoć farbanja, novih detalja ili svetiljki.

Mali akcenti

Za brz i jeftin preobražaj, zamijenite kvake i držače u vašoj kuhunji ili kupatilu. Takođe možete promijeniti i boju osvjetljenja i promjeniti njegov položaj u prostoriji. Ukrasite i mjesta za sedenje. Novi jastuci su idealan način da uljepšate prostor, a isto tako mogu transformisati sofu u jednom trenutku. Možete ih mijenjati u odnosu na godišnje doba: na primjer u toplim bojama za zimu, a za ljeto recimo u pastelnim tonovima ili u boji lana.

Stvorite prijatnu atmosferu

Mnogi dizajneri enterijera predlažu dodavanje svijeća u prostoriju kako bi se napravila opuštajuća atmosfera. Prigušeno svjetlo će promijeniti čitav izgled sobe i sakriće mnoge mane (ako ih ima). Još jedna dobra ideja je da dom osvježite biljkama, svježim cvijećem ili činijom sa voćem. Sve ovo može promijeniti raspoloženje, dodati miris i prenjeti smisao sezone.

Reorganizujte prostor

Možda zvuči previše očigledno, ali ako želite da transformišete sobu bez trošenja ijednog dinara, prvo krenite od reorganizacije prostora. Stilizujte policu tako što ćete aranžirati knjige, kutije i uspomene. Površine držite urednim sa jednim predstavljenim umjetničkim djelom i cvijećem.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.