NavMenu

Firme SE Sarajka i Holex dobile posao na sanaciji ulica u Živinicama

Izvor: eKapija Subota, 04.09.2021. 13:47
Komentari
Podeli
(Foto: mariait/shutterstock.com)
Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovore za izvođenje radova na rekonstrukciji dvije gradske ulice u Živinicama.

Radi se projektima "Rekonstrukcija gradske ulice od raskrsnice II ulica – Rudarska do raskrsnice ulica Alije Izetbegović – ulica Oslobođenja", u dužini od 790 metara, širine 6 metara, te "Rekonstrukcija gradske ulice od raskrsnice II ulica – Rudarska do ZH zola", u dužini od 175 metara, širine 6 metara.

Radove će izvoditi firme SE Sarajka i Holex.

Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji navedene dvije gradske ulice je 210.000 KM, a biće finansirani iz Budžeta Grada Živinice.

Nakon rekonstrukcije u glavnoj gradskoj ulici će po prvi put biti urađeno i obilježavanje biciklističke staze na način da će se osigurati kretanje biciklista u oba smjera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija, Građevina

U pogon puštena nova tvornica KS Aluminium u Širokom Brijegu

U industrijskoj zoni u Knešpolju kod Širokoga Brijega u četvrtak je svečano u pogon puštena velebna tvornica KS Aluminium. Riječ je o modernoj, visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a. Vlasnici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.