NavMenu

Privredna banka Sarajevo obezbijedila 4 mil KM kredita za Rudnike Kreka

Izvor: Indikator Četvrtak, 16.07.2020. 08:56
Komentari
Podeli
(Foto: ArturNyk/shutterstock.com)
Uprava Rudnika Kreka zadužila se za kredit od 4 mil KM kod Privredne banke Sarajevo, ali plate radnicima još ne mogu biti isplaćene.

- Faktura, odnosno predračun koji je trebala Elektroprivreda da uplati za isporučen ugalj nije još legla tako da se nisu stvorili uslovi da se deblokira račun kako bi se mogla povući ta kreditna sredstva - objasnio je za Federanu televiziju Zuhdija Tokić, predsjednik Sindikata radnika Rudnika Kreka.

Radnici ističu kako 42. dan nisu dobili plate i uslov za prekid štrajka i nastavak proizvodnje na dva Krekina ugljenokopa - rudnici Šikulje i Mramor - su da se isplati plata ili da se daju tačne garancije kada će to biti.

Samo u jednom danu obustave rada, Kreka je zabilježila velike gubitke budući da rudnici Šikulje i Mramor proizvode oko 4.000 tona rude dnevno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Finansije

Prva konferencija o cirkularnoj ekonomiji u BiH 15. maja

Prva konferencija o cirkularnoj ekonomiji u Bosni i Hercegovini održaće se 14. maja 2024. godine u Domu mladih u Sarajevu. Konferenciju organizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, s ciljem da okupi sve relevantne aktere, entuzijaste i stručnjake kako bi se što bolje upoznali sa oblasti cirkularne ekonomije. Organizovan pod nazivom LOOP: Innovate, Collaborate, Transform, nastoji istaknuti inovativna rješenja, najbolje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.