NavMenu

Nacionalni park Una dobio 500.000 KM za programske aktivnosti - Ključna zaštita biodiverziteta

Izvor: eKapija Srijeda, 24.06.2020. 12:19
Komentari
Podeli
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Javnog preduzeća Nacionalni park Una Amarildo Mulić potpisali su juče, 23. juna, u sjedištu Ministarstva u Sarajevu ugovor o prenosu odobrenih sredstava za finansiranje programskih aktivnosti ovog nacionalnog parka.

Potpisanim ugovorom Ministarstvo je Nacionalnom parku Una dodijelilo 500.000 KM.

Prema riječima ministrice Đapo, ministarstvo na ovaj način daje veliku finansijsku, ali i svaku drugu vrstu pomoći Nacionalnom parku Una kao iznimno važnom zaštićenom prirodnom području u FBiH.

- S velikim zadovoljstvom pomažemo aktivnosti Nacionalnog parka Una koje su usmjerene u očuvanje, zaštitu i promociju našeg prirodnog blaga. Vjerujemo da će namjenska sredstva biti iskorištena na adekvatan način i da će u značajnoj mjeri pomoći menadžmentu Nacionalnog parka u ostvarenju planiranih programskih aktivnosti u vrijeme pandemije koronavirusa, kada su vlastiti prihodi ovog našeg preduzeća u opadanju - kazala je ministrica Đapo.

Direktor Nacionalnog parka Amarildo Mulić zahvalio je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i ministrici Đapo na kontinuiranoj pomoći ovom preduzeću.

On je predstavio i neke od ključnih aktivnosti Nacionalnog parka Una, a koje se odnose na zaštitu biodiverziteta na području obuhvata.

Direktor Mulić je ministricu Đapo izvijestio da će i ove godine, uprkos pandemiji, biti organizirana tradicionalna 48. internacionalna turistička Una regata, na kojoj će jednu od ključnih uloga, kao učesnici, imati novinari. Cilj je, rekao je, prvo da se ne prekida tradicija, ali i sto tako i da se očuva veliki turistički brend grada Bihaća i Krajine.

- Bez obzira na pandemiju, mi radimo. Čak smo zaposlili i 13 novih radnika. Činjenica je da je u značajnoj mjeri opao broj posjeta, ali ne žalimo se. Uveli smo uštede. Sredstva koja smo dobili od ministarstva mnogo će nam pomoći da pozitivno završimo poslovnu godinu, da obavljamo osnovnu djelatnost. Taj cilj ćemo i ispuniti - rekao je Mulić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija, Građevina

U pogon puštena nova tvornica KS Aluminium u Širokom Brijegu

U industrijskoj zoni u Knešpolju kod Širokoga Brijega u četvrtak je svečano u pogon puštena velebna tvornica KS Aluminium. Riječ je o modernoj, visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a. Vlasnici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.