NavMenu

Šta nude proizvođači plastične ambalaže?

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.07.2019. 15:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Gotovi proizvodi postaju spremni za distribuciju i prodaju tek kada dobiju adekvatnu ambalažu. Njena uloga je višestruka. Ambalaža čuva svojstva i kvalitet proizvoda od spoljnih uticaja, koristi se za skladištenje i distribuciju, praktičnošću i dopadljivošću dizajna privlači ili odbija kupce.

U mnogim granama industrije plastična ambalaža se upotrebljava u velikoj mjeri. Ona je naročito zastupljena u prehrambenoj, farmaceutskoj, hemijskoj industriji, poljoprivredi...itd. Spisak je veoma dugačak.

Razlozi zašto je ambalaža od plastike prokrčila put do velike popularnosti i široke upotrebe ogledaju se u nekoliko faktora. Prije svega, za izradu ove vrste ambalaže koriste se razne vrste plastike u zavisnosti od namjene. Postoji meka plastična ambalaža koja je svoju široku primjenu našla u najvećoj mjeri kao ambalaža za hranu. Od nje se izrađuju kutije raznih oblika i veličina. Čuva svježinu namirnica, pogodna je za nošenje, odlaganje i zamrzavanje. Koristi se i u ugostiteljstvu gdje je najviše upotrebljavaju ketering restorani i oni koji nude dostavu hrane. Pored ambalaže za hranu, tu je i ambalaža za pića, koja je naročito u upotrebi kada su bezalkoholni napici u pitanju.

Sloboda u izboru oblika i zapremina

Generalno, jedna od najvećih prednosti plastične ambalaže je činjenica da se može napraviti u skoro bilo kom obliku, dizajnu i da postoji veliki izbor kada je riječ o zapremini. Kako bi se napravila npr. plastična kutija, neophodno je da postoji kalup prema kom se ona izliva. Tako da, ako kupac ima neke posebne zahtjeve u vezi sa dizajnom, ili želi da dizajn bude jedinstven i da postane deo njegovog brenda, moguće je po posebnoj narudžbini napraviti nove kalupe koji će se koristiti za serijsku proizvodnju tražene ambalaže.

Ali, ovo nije neophodno, pošto već postoji veoma veliki izbor modela raznih oblika i veličina koji nude proizvođači plastične ambalaže. Ako želite sve da ih vidite na jednom mjestu, a ujedno vidite i ponudu proizvoda sa cijenama posjetite sajt Mirandre gdje ćete naći detaljne informacije i o proizvođačima, njihove prezentacije sa fotografijama, a možete ih odmah direktno kontaktirati putem sajta, tako što ćete im poslati poruku ili upit.

Povoljna cena

Cijena je faktor koji mnogo utiče na činjenicu da je upotreba plastike za pakovanje postala toliko tražena i zastupljena. Osim drugih činilaca kao što su praktičnost, brza izrada, izdržljivost i otpornost na razne spoljašnje uticaje - plastična ambalaža je ujedno i veoma jeftina. Nije lomljiva a znatno je jeftinija od stakla. Zato je svugde gdje je to bilo moguće ona zamijenila ovu vrstu ambalaže.


Cijena je niska zato što je savremena tehnologija omogućila da se za veoma kratko vreme i uz minimalna ulaganja, proizvede veliki broj jedinica nekog komada plastične ambalaže. Velika primjena i potražnja je omogućila da se proizvedena roba brzo plasira. Stalni kupci imaju posebne pogodnosti koje im nude njihovi partneri - proizvođači ambalaže od plastike, tako da cijena postaje još niža.

Široka primjena

Kao što je već bilo riječi, primjena je veoma rasprostranjena i široka. Dovoljno je da pogledate oko sebe i da vidite šta je sve upakovano u ovu vrstu ambalaže. U zavisnosti za šta se koristi i koja grana industrije je u pitanju, koristi se više vrsta plastike, koje su različitih debljina i imaju različite karakteristike. Odlična je i za pakovanje hrane, ali i za pakovanje nekih jakih hemikalija

Briga o prirodi

Treba uvijek imati na umu da se ponašamo savjesno i odgovorno prema životnoj sredini. Plastika je jedan od najvećih zagađivača, tako da njeno neadekvatno odlaganje uzrokuje dugoročne negativne posljedice. Niska cijena dovodi i do veće potrošnje što takođe može biti pogubno. Na globalnom nivou se već godinama radi na tome da se riješi ovaj problem. Na nama je da ograničimo njenu upotrebu i da uradimo sve što je u našoj moći da utičemo na smanjenje ove vrste zagađenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija, Građevina

U pogon puštena nova tvornica KS Aluminium u Širokom Brijegu

U industrijskoj zoni u Knešpolju kod Širokoga Brijega u četvrtak je svečano u pogon puštena velebna tvornica KS Aluminium. Riječ je o modernoj, visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a. Vlasnici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.