NavMenu

Odabrana idejna rješenja uređenja centralne gradske zone u Zenici - Početak radova planiran u 2020.

Izvor: eKapija Utorak, 22.01.2019. 13:38
Komentari
Podeli
Prvonagrađeno idejno rješenje (Foto: aabh.ba)Prvonagrađeno idejno rješenje
Konkursna komisija ocijenila je devet potpunih radova pristiglih na arhitektonsko-urbanistički konkurs za izradu idejnog rješenja centralne gradske zone u Zenici, saopšteno je na sajtu Grada Zenica.

Najboljim je proglašen rad autorice Nine Čačković iz Tuzle, druga nagrada pripala je Nini Sakić dok treću nagradu dijeli autorica Marina Bucat iz Splita sa saradnicima: Jelenom Borota, Višnjom Kukoč, Moranom Ostojić i Markom Borota.

Novčana vrijednost prve nagrade iznosi 25.000 KM, druge 12.500 KM, a treće 7.500 KM.

Prilikom ocjenjivanja konkursnih radova Komisija je vrednovala kriterije poput urbanističke postavke, ambijentalnog kvaliteta prostora te racionalnosti i ekonomičnosti prilikom izgradnje i korištenja prostora.


U skorije vrijeme u saradnji sa Asocijacijom arhitekata u Bosni i Hercegovini planirana je izložba konkursnih radova i njihovo predstavljanje javnosti.

Za potrebe realizacije projekta, pristupiće se izradi regulacionog plana u koji će biti inkorporirana nagrađena rješenja. Izrada projektne dokumentacije i privođenje lokaliteta namjeni očekuje se do kraja tekuće godine, dok su konkretne aktivnosti na izgradnji centralne gradske zone planirane za 2020. godinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija, Građevina

U pogon puštena nova tvornica KS Aluminium u Širokom Brijegu

U industrijskoj zoni u Knešpolju kod Širokoga Brijega u četvrtak je svečano u pogon puštena velebna tvornica KS Aluminium. Riječ je o modernoj, visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a. Vlasnici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.