NavMenu

Facebook će naplaćivati vijesti

Izvor: seebiz.eu Subota, 22.07.2017. 15:42
Komentari
Podeli
Instant Articles format za objavu vesti na Facebooku izgleda lijepo, učitava se brzo, kompanija voli da ga promoviše, a i autorima sadržaja se isplati.

Ova društvena mreža, naime, s izdavačima dijeli svu zaradu ostvarenu putem oglasa unutar Instant Articles platforme u odnosu 70:30, u korist izdavača.

Trenutno partneri izdavači, kojih je u cijelom svijetu oko 10.000, kroz ovaj sistem zarade oko milion dolara dnevno, uz rast veći od 25% u proteklih pola godine. Više od trećine svih klikova na Facebooku odnose se upravo na Instant Articles.

Popularnost ovog formata među korisnicima i izdavačima Facebook je prepoznao, pa planira da proširi mogućnosti zarade na njemu. U sklopu svog projekta kojim podupiru novinarstvo odlučili su da dodatno investiraju u ovaj oblik objave vijesti, ali i da uvedu neke novosti. Od sledeće godine će, tako, manji broj partnera uključiti u sistem naplate sadržaja. Korisnicima bi prvih nekoliko pročitanih članaka bilo besplatno, dok bi za čitanje većeg broja njih mogla biti uvedena naplata – iako to zasada nije finalno rješenje.

Više poslovnih modela biće postupno testirano, a izdavači ističu da je održiv sistem naplate sadržaja njihov prvi prioritet, kada je riječ o saradnji s Facebookom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Energija, Industrija, Finansije

Srpskoj prijeti gubitak pola milijarde maraka

Energetski sektor u Republici Srpskoj trpi značajne finansijske udarce, a u prilog ovoj tvrdnji, govori činjenica da je Srpska u 2024. godini definitivno izgubila dva arbitražna spora, zbog kojih će dvjema slovenačkim kompanijama morati da isplati sa kamatama nešto manje od 340 mil KM. Ali, tu nije kraj problemima, jer Republici prijeti još jedan arbitražni spor, ovoga puta sa Hrvatskom, a u igri je ponovo 200 mil KM, koliko u vidu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.