NavMenu

"Gradska pekara Konjic" d.d. Konjic - Obavijest o zamjeni (spajanju) dionica Društva

Izvor: Sarajevska berza Petak, 14.12.2007. 10:02
Komentari
Podeli

"Gradska pekara" d.d. Konjic, odnosno Skupština društva, na prijedlog Nadzornog odbora i po objavljenom glasanju donijela je odluku o zamjeni (spajanju) dionica "Gradske pekare" d.d. Konjic. Ovom odlukom vrši se zamjena (spajanje) dionica "Gradske pekare" .d.d. Konjic tako što se postojećih 42.834 redovnih dionica nominalne vrijednosti 12,5 KM spajaju i zamjenjuju za novih 21.412 redovnih dionica nominalne vrijednosti od 25 KM.

Spajanje dionica iz ove odluke vrši se zbog pokrića gubitka u iznosu od 125.693,10 KM. Isknjižavanje iz stava 1. ove odluke vrši se na teret osnovnog kapitala i smanjenja nominalne vrijednosti dionica, o čemu će posebnu odluku donijeti Skupština društva.

Osnovni kapital poslije zamjene (spajanja) dionica umanjen je za 125 KM (10 dionica) zbog usklađenosti broja dionica (analitički) po dioničarima i ovaj iznos treba rasporediti u rezerve (10x12,50=125). Ukupan kapital Društva nakon zamjene (spajanja) dionica iznosi 535.300,00 KM. Obične dionice emitovane po osnovu zamjene (spajanja) sadrže ista pijiva koja su sadržavale i dionice prije zamjene (spajanja) u skladu sa Statutom.

Zamjena (spajanje) dionica izvršit će se u roku od 30 dana od dana donošenja. Ovu odluku Društvo će dostaviti Komisiji za vrijednosne papire FBiH uz ostalu dokumentaciju za odobravanje zamjene vrijednosnih papira. Za provođenje ove odluke ovlašćuje se direktor Društva a ovlaštenje se daje Nadzornom odboru da u provođenju ove odluke kod Komisije za vrijednosne papire FBiH može vršiti tehničke korekcije i tekstualna pojašnjenja ove odluke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.05.2024.  |  Agro

Bosanska kafa na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i bosanska kafa. Naime, bosanska kafa je zauzela je 66. mjesto, a posjetitelji spomenute stranice su joj dali ocjenu 4,1. Taste Atlas navodi da su bosanska i turska kafa poprilično slične, te da je najbolje bosansku opisati kao vrstu turske kafe. Bosanska verzija se, kako se navodi u njihovom tekstu, priprema sa prženim zrnima kafe koja su dobro mljevena. Za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.