NavMenu

Uspješno polugodište "Triglav osiguranja"

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 23.08.2015. 19:30
Komentari
Podeli
"Triglav grupa", vodeća osiguravajuća i finansijska grupa u Sloveniji i u Adria regionu, uspješno je poslovala u prvom polugodištu 2015. godine.

Naime, grupa je uprkos i dalje otežanim prilikama na svojim tržištima osiguranja u poređenju s periodom lani ostvarila rast od 4% fakturisane bruto premije osiguranja, što iznosi 507,8 mil EUR. Grupa je prvu polovinu godine završila sa neto dobiti u visini od 53,6 mil EUR, što je za 5% manje nego u istom periodu lani.

- "Triglav osiguranje" Banja Luka uspješno je poslovalo u svojoj osnovnoj djelatnosti i u poređenju s istim periodom prošle godine, u prvoj polovini 2015. godine postiglo rast ukupne premije osiguranja za 2% - navedeno je u saopštenju.

Matej Žlajpah, direktor "Triglav osiguranja" Banja Luka, rekao je da i pored ekonomske krize i niskog standarda na ovom području bilježe porast premije i to uz pad troškovnog količnika za tri odstotna boda.

- U narednom periodu ćemo širenjem prodajne mreže nastaviti s jačanjem naše pozicije na tržištu - rekao je Žlajpah.

"Triglav osiguranje" u Sarajevu je u prvoj polovini 2015. ostvarilo rast od 9% fakturisane bruto premije osiguranja u poređenju sa istim periodom prošle godine (iznos ukupne premije 9,9 mil EUR).


Društvo se naročito istaklo u segmentu životnih osiguranja, gdje je premija veća za 25,3% u odnosu na isti period prošle godine.

- Zadovoljni smo rezultatima koje je društvo ostvarilo u prvih šest mjeseci ove godine i vjerujem da smo uspjeli realizovati očekivanja osiguranika, kako na području ponude osiguranja, tako i na području rješavanja šteta. Uprkos jakoj konkurenciji dobro smo poslovali, a posebno se ističe segment životnih osiguranja - izjavio je Edib Galijatović, predsjednik Uprave "Triglav osiguranja" u Sarajevu.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija, Građevina

U pogon puštena nova tvornica KS Aluminium u Širokom Brijegu

U industrijskoj zoni u Knešpolju kod Širokoga Brijega u četvrtak je svečano u pogon puštena velebna tvornica KS Aluminium. Riječ je o modernoj, visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a. Vlasnici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.