NavMenu

Što obući na intervjuu za posao?

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 23.11.2020. 09:09
Komentari
Podeli

(Foto: Adam Gregor/shutterstock.com)
Danas nije neuobičajeno da na posao dođete u japankama i šorcu ako radite primjerice u nekom startapu gdje se ležerni stil favorizira i u kojem ćete u poslovnom odijelu zapravo prije izgledati malo "čudno". I u takvom okruženju postoje nepisana pravila, pa ako nemate insajdera koji će vas uputiti valja malo proguglati potencijalnu firmu i po pitanju dress code-a.

Iako ne postoji provjerena formula za odjevnu kombinaciju kojom ćete oduševiti potencijalne poslodavce na intervjuu za posao, postoje neki savjeti koji svakako mogu pomoći u tome.

Ono što je svakako najbitnije su vaše samopouzdanje i osobnost, a to je nešto što jednostavno možete dočarati i svojom odjevnom kombinacijom, jer ipak je to ono što će poslodavci prvo vidjeti kada uđete u prostoriju, navodi portal snl.ba.

Poželjno je da je vaša odjevna kombinacija što jednostavnija i klasičnija, ali upotpunjena detaljima koji reflektiraju vaš karakter. Također, izuzetno je bitno da nosite odjeću i cipele koje su udobne i u kojima se osjećate ugodno.

Odijela su uvijek dobar izbor, ali pokušajte da to ipak bude nešto zanimljivije od običnog crnog ili tamnoplavog odijela.

Kad počinjete na novom poslu ili nastojite napredovati na vašem trenutnom radnom mjestu, izgled je važan. Mušterije i kolege formiraju svoje mišljenje o vama na osnovu toga kako izgledate; ako ne vole kroj vašeg odijela, šanse na poslu drastično vam se smanjuju.

Sve je u ambalaži. Tvrtke troše milijune kako bi njihov proizvod izgledao prekrasno i kod nas izazvao želju da ga kupimo. Pravi odabir odjeće ima isti efekt kad vi pokušavate uvjeriti ljude da vas shvate ozbiljno.

Govor tijela je važan, jednako kao i pristojan stisak ruke. Rukovanje je prijateljski čin – u mlakom stisku ruke osjeti se kako bi osoba najradije pobjegla iz ureda.

Isto tako važno je gledati u oči i imati vedar izraz lica. Ne trebate se smijati od uha do uha, no isto tako nemojte biti niti namrgođeni, navodi portal snl.ba.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija, Građevina

U pogon puštena nova tvornica KS Aluminium u Širokom Brijegu

U industrijskoj zoni u Knešpolju kod Širokoga Brijega u četvrtak je svečano u pogon puštena velebna tvornica KS Aluminium. Riječ je o modernoj, visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a. Vlasnici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.