NavMenu

Kreće gradnja novog stambenog kompleksa "Riverside" u Sarajevu - U dva objekta biće smješteno 75 stana i 4 poslovna prostora (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 23.06.2023. 10:28
Komentari
Podeli
(Foto: Prostor)

U sarajevskom naselju Stup uskoro kreće gradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa "Riverside" u blizini Binga.

Ovo mini naselje je smješteno u mirnom okruženju u ulici 14 Maja 92, neposredno pored rijeke Dobrinje a ipak u blizini ulice Kurta Schorka, kojom je ostvarena direktna veza sa Aerodromom Sarajevo, autoputem A-1 i centrom grada.

- Stambeno-poslovni kompleks investitora Al-Omania d.o.o. je u cjelini projektovan prema najmodernijim standardima gradnje a sastojat će se od dva objekta (Objekat A i Objekat B) spratnosti Su+P+4 sa ukupno 75 stambenih jedinica u obje zgrade, 4 poslovna prostora i odgovarajučim parking i garažnim mjestima. Ukupna bruto površina oba objekta iznosi 8.524,23 m2 bruto - istakli su za eKapiju iz agencije Prostor, zastupnika za prodaju.

Između Bloka A i Bloka B projektovan je bezbjedan prostor za igru djece sa zelenom površinom, dječijim mobilijarom, klupama za odmor i relaksaciju na korištenje za sve buduće stanare naselja.

- Savremeni dizajn, kvalitetna termo fasada, vanjska PVC stolarija, "tarkett" podne obloge i toplotne pumpe samo neke od prednosti ovog objekta, koje budućim stanarima garantuju energetski efikasnu, jednostavnu i dugotrajnu upotrebu stambenih jedinica. Uz izrazito funkcionalan raspored prostorija svi tipovi stambenih jedinica će raspolagati sa dnevnim boravkom i kuhinjom u "open space" izvedbi, spavaćim sobama, kupatilima i lođama/terasama sa pogledom na okolno zelenilo i rijeku Dobrinju - dodaju iz Prostora.

Investitor je već obezbjedio pravosnažnu građevinsku dozvolu i početak gradnje objekta je planiran u mjesecu junu 2023, dok se završetak radova očekuje početkom 2025. godine. Izradnja objekta "B" planirana je nakon izgradnje objekta "A".

Trenutno je u prodaji objekat "A" sa stanovima dostupnim u različitim kvadraturama od 45 m2 do 95 m2 (dvosobni, trosobni i četverosobni stanovi) sa trenutno dostupnih 35 stanova čija cijena zavisi od spratnosti, te orijentacije i pogleda, te četiri poslovna prostora površine od cca 43 m2 do cca 79 m2.

- Vrlo je važno naglasiti da u ranoj fazi gradnje moguće izvršiti spajanje stanova i poslovnih prostora. Također kupci u pretprodaji mogu iskoristiti i jedinstvenu priliku i ostvariti do 5% popusta na navedene cijene, koristeći ograničenu ponudu koja je u toku. Svim budućim stanarima se nudi i mogućnost kupovine otvorenog parking mjesta -navode u agenciji Prostor i ističu da za sve dodatne informacije o ostalim pojedinostima pozovete njihove licencirane agente za nekretnine.

S.T.


Fotogalerija
Kompleks
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.