NavMenu

Hrana iz RS ide za Italiju - Ministarstvo trgovine i turizma potpisalo sporazum sa Veletržnicom "Sodžemi" u Milanu

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 05.10.2014. 23:35
Komentari
Podeli

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić Hrstić potpisala je sa upravom Veletržnice "Sodžemi" u Milanu protokol kojim se omogućava direktna prodaja voća, povrća i ostalih prehrambenih proizvoda iz Republike Srpske na toj veletržnici.

- Razgovarala sam sa njima da nam se omogući po veoma povoljnim uslovima i cijenama da Republika Srpska uzme jedan prostor gdje će se nuditi voće, povrće i drugi agro-prehrambeni proizvodi da domaći proizvođači mogu da prodaju svoju robu - rekla je Hrstić Srni nakon posjete Milanu.

Ona je istakla da se na ovaj način podržava učešće Republike Srpske na italijanskom tržištu, što predstavlja značajan doprinos za razvoj privrede Republike Srpske.

Hrstić je navela da se protekle noći iz Milana vratila grupa od tridesetak domaćih proizvođača, koji su posjetili Veletržnicu "Sodžemi" koja postoji već 50 godina i u vlasništvu je grada Milana.

- Ministarstvo trgovine i turizma omogućilo im je da razgovaraju sa ljudima koji već rade, koji vode Tržnicu, da vide koji su uslovi, da pitaju sve što ih interesuje i na koji način mogu da plasiraju svoju robu - rekla je Hrstić.

Ona je dodala da su utisci proizvođača iz Republike Srpske veoma pozitivni i da oni žele da se uključe u ovaj posao.

- Žalili su se da nemaju gdje da plasiraju svoju robu, a sad im je omogućeno da imaju direktan plasman na Veletržnici "Sodžemi". Normalno, njihovi proizvodi moraju imati određeni kvalitet - istakla je Hrstić i dodala da je napravljen odličan i konkretan korak za budući plasman proizvoda iz Republike Srpske.


Hrstić je u Milanu razgovarala i sa ekspertom za parkove prirode Milenom Bertani.

- Ona će u narednih desetak dana doći u posjetu Republici Srpskoj da joj pokažemo naše nacionalne parkove i ostale parkove prirode, zaštićena područja, tako da bi mogla da nam pomogne da eventualno zajedno participiramo u nekim projektima EU - naglasila je Hrstić.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.