NavMenu

Otkazana aukcija preostale imovine preduzeća "Krivaja" iz Zavidovića

Izvor: eKapija Nedjelja, 09.03.2014. 18:29
Komentari
Podeli

Otkazana je aukcija preostale imovine "Krivaje" u stečaju. Na javni poziv za prodaju imovine ukupne vrijednosti 28 mil KM nije bilo zainteresiranih kupaca, prenosi portal Indikator.ba.

Tehnološka cjelina proizvodnja furnira, parketa i namještaja prodavala se po početnoj cijeni od 20 mil KM, što je za milion manje nego na prvoj aukciji.

Cijena za tvornicu stolica spuštena je sa 3,7 mil KM na 2,5 mil KM, dok se cjelina Namještaj I prodavala po početnoj cijeni od 2,8 mil KM, koliko je iznosila i na prethodnoj aukciji.

Hotel "Kristal" bio je na prodaji po početnoj cijeni od 2,7 mili KM (na prvoj aukciji 2,25 mil KM).

Na prvoj aukciji za prodaju imovine IP Krivaja održanoj 31. januara 2014. prodate su tri ekonomske cjeline koje nisu direktno vezane za drvnu proizvodnju.

Preduzeće "Drvo Still" iz Zavidovića kupilo je tehnološku jedinicu "Remont i transport" za 820.000 KM. Restoran "Kamenica" je prodat za 130.000 KM, a ribnjak "Kamenica" za 70.000 KM.


Prodaja imovine "Krivaje" je pokrenuta na osnovu odluke Odbora povjerilaca, a nakon što stečajne uprave u proteklom periodu nisu uspjele reorganizirati preduzeće.

U skladu sa Zakonom o stečaju, sva sredstva od prodaje dijela imovine "Krivaje" bit će usmjerena povjeriocima po utvrđenom redoslijedu.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.