NavMenu

"Agrokor" među 250 najvećih maloprodajnih lanaca na svijetu

Izvor: Tanjug Srijeda, 26.02.2014. 08:18
Komentari
Podeli
Kompanija "Agrokor" našla se na listi 250 svjetskih maloprodajnih lanaca, prenio je hrvatski "Tportal".

Kako je objavljeno, "Agrokor" se nalazi na 244. mjestu, a ukupan prihod svih lanaca sa ove liste dostigao 4,3 biliona dolara, uprkos nepovoljnim privrednim kretanjima.

Prema izvještaju "Globalna snaga maloprodaje 2014", koji je pripremila konsultantska kuća "Deloitte" u saradnji sa "Stores media", 250 najvećih u svijetu ostvarilo je prosječan prihod od preko 17 mlrd EUR u prošloj poslovnoj godini (jun 2012. - jun 2013.)


Prvih 10 na toj listi, posmatranih kao posebna grupa, raslo je sporije od ostalih uvrštenih u 250 najvećih, odnosno, zabilježilo je rast od 4,2% naspram 4,9% rasta zabilježenog prethodne poslovne godine.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.