NavMenu

Više novca za regionalne centre UIO i granične prelaze - Za banjolučki ured planirano 37,9 mil KM, a za sarajevski 16 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 10.12.2013. 10:50
Komentari
Podeli

Granični prelaz BijačaGranični prelaz Bijača
Vijeće ministara BiH povećalo je procijenjenu vrijednost radova na izgradnji objekata za regionalne centre Uprave za indirektno oporezivanje BiH, izgradnju i rekonstrukciju graničnih prijelaza, javlja portal Indikator.ba.

U odluci koju je Vijeće ministara BiH usvojilo nedavno navodi se da procijenjena vrijednost izgradnje regionalnih centara UIO Mostar, Tuzla, Sarajevo i Banja Luka, izgradnje graničog prijelaza Gradiška, rekonstrukcije graničnih prijelaza Vardište, Deleuše, Uvac, Gorica i Užljebić i obavljanja pripremnih radova za izgradnju graničnih prijelaza Bijača i Svilaj, koji će se uvrstiti u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period od 2011. do 2014. godine, povećana sa 57,8 mil KM na 74,8 mil KM.

Za izgradnju objekta za Središnji ured Regionalnog centra Banja Luka, prema novoj procjenni, planirano je 37,9 mil KM, a za objekat regionalnog centra Sarajevo 16 mil KM.

Dio novca za ove namjene, kako je odlučilo Vijeće ministara BiH, usmjeriće se iz novca na ime dodijeljene dozvole za Univerzalne mobilne telekomunikacione sisteme i prihoda ostvarenih po tom osnovu iz prethodnnog perioda. Tako je za fiinansiranje priprema za izgradnju i samu izgradnju graničnog prijelaza Bijača usmjereno oko 8 mil KM, a za finansiranje pripreme za izgradnju i izgradnju graničnog prijelaza na autocesti Banja Luka- Gradiška izdvojeno 3,1 mil KM.

Ipak, riječ je orijentacionim vrijednostima, a stvarne vrijednosti će se utvrditi nakon realizacije pojedinih projekata, pa se predviđa i opcija preraspodjele novca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.