NavMenu

Na Kozari počela skijaška sezona - Na olimpijskim ljepoticama još traju pripreme

Izvor: Nezavisne novine Petak, 29.11.2013. 09:45
Komentari
Podeli
(Foto: Oc-jahorina.com)
Skijaška sezona na planini Kozari otvorena je sinoć (28. novembar 2013.), zahvaljujući snježnom prekrivaču od 60 centimetara, dok bi sezona na olimpijskim ljepoticama trebalo da počne sljedeće sedmice.

Snježni prekrivač koji je zabijelio Kozaru omogućio je skijašima, ali i onima koji se sankaju da besplatno uživaju u noćnom skijanju.

- Ukoliko vrijeme dozvoli, skijališta na Mrakovici radiće danas u noćnom terminu i u cjelodnevnom režimu za vikend - kazao je Dragan Pauković, koji radi u Ski-centru "Kozara".

Kako kaže, cijena dnevne karte iznosi 15 maraka, poludnevne 10, dok noćna košta 13 KM. Za djecu dnevna i poludnevna karta košta 10, odnosno 7 KM.

Dok su neki sezonu već proglasili otvorenom, na Vlašiću su u toku završne pripreme kako bi sve bilo spremno za zimsku sezonu, koja bi trebalo da počne za pet dana.

- Prve snježne padavine su nas sve pozitivno iznenadile. Visina snijega je oko 80 cm i dovoljna je da bi bila otvorena zimska turistička sezona - rekao je Goran Šarić, direktor firme "Vlašić ski".

Prema njegovim riječima, cijene karata za skijanje ostaće iste kao i prošle sezone.

- Cijene bi trebalo da budu iste, i to 27 KM dnevna karta, 18 poludnevna, dok bi noćno skijanje trebalo da košta 16 KM. Dnevna karta vrijediće od devet do 16 sati, a poludnevna od 12.30 do 16 časova. Noćno će skijanje biti srijedom, petkom i subotom od 18.30 do 21.30 - ispričao je Šarić.

Visina snijega na Bjelašnici juče je iznosila 40 u Babinom Dolu, te 66 cm na vrhu Bjelašnice. Na Igmanu je bilo 35 cm snijega.

Iz firme "ZOI 84", koja upravlja olimpijskim stazama i vertikalnim prostorom na Bjelašnici i Igmani, saopštili su da je zvanično otvaranje zimske turističke sezone planirano za 15. decembar, međutim, ako se nastave snježne padavine i stvore uslovi za kvalitetnu pripremu staza, ona bi mogla da počne i ranije.

Akcijske cijene karata, čija prodaja je u toku, su 350 KM za sezonsku i 400 za sezonsku s parkingom, dok prenosiva sezonska košta 700 KM. Za pojedinačnu kartu u predstojećoj sezoni skijaši će morati izdvojiti pet KM, trosatnu 23, a četvorosatnu 28.

Zorica Stojanović, saradnik za odnose s javnošću Olimpijskog centra "Jahorina", kazala je da na Jahorini ima oko 40 centimetara snježnog pokrivača i temperatura je 10 stepeni ispod nule.

- To, naravno, nije dovoljno da bi bila pokrenuta skijaška sezona, ali ako snijeg nastavi da pada, nadamo se da ćemo već za nekoliko dana moći skijati na Jahorini i prije zvaničnog otvaranja zimske sezone - dodala je ona.

Kako kaže, ukoliko bude uslova narednih dana će pokrenuti i sistem za vještačko osnježavanje, koji bi u svakom slučaju pomogao da se formira dobra podloga za skijanje na dijelu skijališta na kojem je instaliran sistem za vještačko osnježavanje, na stazi Skočine.

Kada je u pitanju ski-pas, Olimpijski centar "Jahorina" ima pretprodaju sezonskog ski-pasa do kraja mjeseca. Sezonski ski-pas sa slikom za odrasle iznosi 450, a za djecu 270 KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.