NavMenu

Porezna uprava FBiH zabranila rad lunaparku "Bolero" iz Bosanske Gradiške

Izvor: eKapija Utorak, 22.10.2013. 13:09
Komentari
Podeli

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Sarajevo obavili su kontrolu poreznog obveznika lunapark "Bolero" iz Bosanske Gradiške koji se trenutno nalazi u Sarajevu na lokaciji Alipašin Most - ulica Bulevar Meše Selimovića i zbog rada bez odobrenja nadležnog organa izdali rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti, objavljeno je na zvaničnom Porezne uprave FBiH.

U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da porezni obveznik obavlja djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, odnosno da nema rješenje za rad na pomenutoj lokaciji i da na području Federacije BiH nama registrovanu poslovnu jedinicu.

Poreznom obvezniku izdato je rješenje o privremenoj obustavi poslovnih aktivnosti i prekršajni nalog u iznosu od 3.500 KM za koji je tražio sudsko odlučivanje.

O ovom slučaju upoznata je Policijska uprava Novi Grad s ciljem da u sklopu svojih redovnih nadležnosti prati navedenog poreznog obveznika i da blagovremeno obavijesti Poreznu upravu u slučaju nepoštivanja izdatog rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti.

U međuvremenu Policijska uprava Novi Grad je 10. oktobra 2013. godine obavijestila Poreznu upravu Federacije BiH da lunapark "Bolero" radi, zbog čega su inspektori ponovo izašli na navedenu adresu u cilju provjere i konstatovali da isti ne poštuje rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti.

Inspektori su ponovo izdali prekršajni nalog u iznosu od 3.500 KM koji je vlasnik lunaparka "Bolero" platio.

Ponovna kontrola lunaparka "Bolero" izvršena je 18. oktobra 2013. u kojoj je utvrđeno da porezni obveznik i dalje ne poštuje rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti, zbog čega su poduzete nove aktivnosti iz nadležnosti Porezne uprave FBiH, odnosno pečaćenje opreme koja se koristi za obavljanje poslovne aktivnosti za koje nema odobrenje za rad nadležnog organa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvaranje tvornice GS-RAMA u septembru 2024. - U toku montaža strojeva

Izgradnja tvornice GS-RAMA je u završnoj fazi. Dok se završavaju glavni građevinski radovi u isto vrijeme polako se radi na montaži strojeva. Pojedini su već stavljeni u funkciju. Nekolicina radnika koji su bili na obuci u tvornici GS-Tvornica mašina Travnik započeli su svoj rad u GS-RAMA u poslovnoj zoni Izlaz. Službeni početak rada ove novoizgrađene tvornice je svakim danom sve bliži. To je bio povod za nedavni posjet vlasnice

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.