NavMenu

Predstavnici ruskih turo-operatera dolaze na Jahorinu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 07.10.2013. 16:00
Komentari
Podeli

(Foto: Oc-jahorina.com)
U novembru je na Jahorinu najavljen dolazak dvadesetak predstavnika turističkih organizacija i tur-operatera iz Rusije, koji će za vrijeme trodnevnog boravka ostvariti kontakte sa domaćim hotelijerima radi sklapanja konkretnih aranžmana, rekao je stručni saradnik za marketing u Turističkoj organizaciji Istočno Sarajevo Predrag Lopatić.

Kako prenosi portal Indikator.ba, Lopatić je na Međunarodnom sajmu turizma, koji je u toku u Novom Sadu, potvrdio da je sve spremno za početak nove zimske sezone na Jahorini.

- Sezona skijanja na Jahorini zvanično počinje 13. decembra, a staze, hoteli i Turistička organizacija samo čekaju jači snijeg i skijaše, prvenstveno iz Srbije, ali i Evrope i svijeta. Kuriozitet ovogodišnje sezone je najava dolaska na Jahorinu turista iz Slovenije, jedne od kolijevki skijanja u Evropi - rekao je Lopatić Srni.

On je naglasio da cijene ovosezonskih pansiona na Jahorini variraju od 25 do 30 EUR, pa do elitnih polupansiona čija cijena je od 70 do 80 EUR.

Lopatić je najavio poskupljenje dnevnog ski-pasa u Olimpijskom centru "Jahorina" za 10%, pa će ski-pas, koji je prošle godine koštao 33 KM /oko 16 eura/, koštati 37 KM /oko 18 eura/.

On je rekao da u Olimpijskom centru poskupljenje ski-pasa pravdaju instalacijom trećeg šestosjeda na planini, pa će ove sezone na raspolaganju skijašima biti tri šestosjeda, brojne žičare, ski-liftovi i izuzetno uređene ski-staze.

Lopatić je istakao da će od ove sezone u funkciji biti i novi sistem za osnježavanje ski-staza. Topovi za osnježavanje bacaće vještački snijeg na oko desetak kilometara staza, ukoliko ponestane prirodnog snijega.

On je preporučio turistima da smještaj tokom sezone potraže i na Palama, mjestu svega 12 kilometara udaljenom od prvih skijaških staza na Jahorini.

- Osim kvalitetnog smještaja i dobre hrane, paljanski hotelijeri obezbijediće i prevoz do Jahorine, s polaskom ujutro i povratkom naveče. Turisti će time biti riješeni problema s parkingom na Jahorini, a oni nisu mali, jer u jeku sezone samo u jednom danu na planini zna biti 10.000 do 15.000 ljudi - rekao je Lopatić.

Turistička organizacija Istočno Sarajevo turističku ponudu predstavila je na štandu Turističke organizacije Republike Srpske, gdje se predstavljaju sve značajnije turističke organizacije iz Srpske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.