NavMenu

Opštine Istočne Hercegovine i Podrinja organizuju od 15. do 18. avgusta najveće investiciono okupljanje Hercegovaca na jednom mjestu

Izvor: eKapija Petak, 07.06.2013. 11:01
Komentari
Podeli

TrebinjeTrebinje

"Dani Hercegovine" je naziv konferencije koja će se po prvi put organizovati od 15. do 18. avgusta u Trebinju i Višegradu, a domaćini i nosioci inicijative za pokretanje i organizovanje Konferencije su opštine iz Istočne Hercegovine i Podrinja (Bileća, Berkovići, Čajniče, Foča, Gacko, Istočni Mostar, Kalinovnik, Ljubinje, Nevesinje, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Trebinje i Višegrad).

Biće to prvo i najveće okupljanja Heregovaca na jednom mjestu, kako onih koji u njoj žive, tako i Hercegovaca u dijaspori, kako bi se sagledale mogućnosti za poslovne aktivnosti i sigurno investiranje kroz razne vrste partnerstva i individualnog ulaganja.

Konferencija Dani Hercegovine, je dvojnog karaktera - razvojnog i zabavnog, pristup koji će kreirati kulturu otvorenog dijaloga među učesnicima, a u cilju posticanja komunikacije i stvaranja preduslova za realno sagledavanje svih razvojnih mogućnosti.

Konferencijom se želi podstaći razvoj i oživljavanje ovog dijela Republike Srpske koji obiluje neiskorištenim potencijalima očitovanim u jedinstvenim prirodnim resursima, povoljnim klimatskim karakteristikama i ekološki čistom prostoru, te bogatoj kulturnoj baštini i dugoj tradiciji. Istočna Hercegovina uz regiju Podrinja (dio Stare Hecegovine) je uprkos ovim potencijalima došla na samo dno po razvijenosti u Republici Srpskoj, te je neophodno podstaći aktivan angažman Hercegovaca koji u njoj žive, ali i Hercegovaca u dijaspori, kako bi ovi prostori postali mjesto kvalitetnog života i povratka, a ne kontinuiranog iseljavanja.

Mjesta održavanja ključnih događaja Konferencije su Trebinje i Višegrad, dok su u ostalim mjestima planirani manji događaji i organizovane posjete, a u skladu sa interesovanjima učesnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.