NavMenu

Osam firmi iz BiH na zajedničkom štandu sajma organske hrane "BioFach" u Njemačkoj od 13-16. februara 2013.

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.01.2013. 11:20
Komentari
Podeli

Vanjskotrgovinska komora BiH u saradnji sa USAID-Sida FARMA Projektom, organizira zajednički nastup šest kompanija iz BiH na narednom sajmu "BioFach" koji će biti održan od 13. do 16. februara u Nirnbergu, saopšteno je na sajtu Komore.

Riječ je o jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova organske proizvodnje na kojem se predstavlja više od 2.500 izlagača, a tokom prošlogodišnjeg sajma, u istoj organizaciji, u Nirnbergu je bilo prisutno osam kompanija iz naše zemlje.

Kako ističu iz VTKBiH, na sajamskom prostoru od 60 m2, ove godine će izlagati kompanije "Anđelić" Trebinje, "Elmar" Trebinje, "Elmar Aroma Care" Bileća, "Heko" Bugojno, "Smrčak " Zvornik i "Halilović" iz Ilijaša.

Prema kriterijima VTKBiH, kompanije koje izlažu na sajmu posjeduju validan organski certifikat za tržište EU u vrijeme održavanja sajma, proizvođači/prerađivači su iz oblasti ljekovitog i aromatičnog bilja, šumskih plodova i eteričnih ulja te su strateški opredjeljene za izvoz na tržište EU i imaju adekvatan kvalitet proizvoda.

"Eden Aroma" iz Kladnja, "Arome" iz Mostara, te Udruga za poticanje ekološke proizvodnje iz Širokog Brijega će biti posjetioci sajma.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.