NavMenu

Neizbježno kreditno zaduženje grada Trebinja?

Izvor: eKapija Utorak, 08.01.2013. 15:57
Komentari
Podeli

Đački dom TrebinjeĐački dom Trebinje

Grad Trebinje će se u ovoj godini kreditno zadužiti ukoliko ne bude prodata zgrada đačkog doma ili neke druge nekretnine, jer se mora pokriti budžetski deficit od oko 2,5 mil KM, rekao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, a prenosi portal www.lokoportal.com

Vučurević je na prijemu povodom Dana i krsne slave Republike Srpske poručio da, i uprkos otežavajućim okolnostima, Trebinje ima potencijala da napravi određeni iskorak i da su u toku pregovori sa nekoliko renomiranih proizvođača iz zapadne Evrope u vezi sa otvaranjem proizvodnih programa u toj lokalnoj zajednici.

Napominjući da je formirao Savjet koji se bavi položajem Trebinja i Hercegovine u elektroprivrednom sistemu Republike Srpske, Vučurević je rekao da je zaključeno da se mora raditi na povećanju izdvajanja naknade za potopljeno zemljište, koja trenutno u Srpskoj iznosi 0,5 feninga, te na regulisanju odnosa za korištenje voda Hidroelektrana na Trebišnjici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.