NavMenu

Potpisan ugovor za čišćenje Glogovske rijeke

Izvor: SRNA Petak, 20.07.2012. 13:26
Komentari
Podeli

Opština Bratunac i Fond za otvoreno društvo BiH potpisali su ugovor o zajedničkom finansiranju čišćenja korita rijeke Glogove i izgradnje jednog dijela staze pored ove rijeke, kao i pored Drine u dužini od šest kilometara, a vrijednost radova je 130.000 KM.

Od ukupne sume opština Bratunac obezbijediće 30.000 KM, a ostatak Fond za otvoreno društvo BiH.

"Ugovorom je precizirano da se 51 odsto od ovih sredstava utroši za plaćenje radnika sa Biroa za zapošljavanje, koje će firma `MVD` – Bratunac angažovati za izvođenje radova", rekao je Srni koordinator projekta Milan Momčilović.

On je istakao da će se čišćenjem korita Glogovske rijeke znatno smanjiti opasnost od izlivanja rijeke iz korita, kao što je bio slučaj krajem maja ove godine, kada se ova rijeka izlila i pričinila veliku štetu u prigradskom području.

"Ovaj projekat predviđa i izgradnju staze pored lijeve obale Drine od mjesta gdje se Glogovska rijeka uliva u Drinu, pa do Rajske plaže koja će biti pogodna za šetnju i rekreaciju", dodao je Momčilović.

Radovi bi trebalo da počnu naredne sedmice, a trajaće 45 dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.