NavMenu

Rafinerija ulja u Modriči: Predstavljena nova ambalaža

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 24.05.2012. 10:10
Komentari
Podeli

Rafinerija ulja Modriča predstavila je danas novu ambalažu za motorna ulja i tečnosti za hlađenje od koje očekuju da da doprinos u podizanju prodaje na domaćem i regionalnom tržištu.

Pero Dugić, generalni direktor Rafinerije ulja Modriča, kazao je da će to preduzeće ove godine preraditi 85.000 tona ulja od čega planira da u komercijalnim pakovanjima proda oko 29.000 tona.

On je iznio plan Rafinerije ulja Modriča da ove godine prihod poveća sa prošlogodišnjih 76 miliona KM na 100 miliona KM.

Navodeći da je oko 60 odsto prihoda Rafinerije ostvareno od izvezene robe, Dugić je istakao kako očekuje da će izvoz i dalje bilježiti trend rasta, čemu bi svakako trebalo da doprinese i nova ambalaža.

Prema njegovim riječima, proizvodi Rafinerije ulja prisutni su u većini evropskih zemalja, kao i u Rusiji i Latinskoj Americi.

"Naša glavna tržišta su, ipak, zemlje bivše Jugoslavije, a sve veću prodaju bilježimo i u EU, tačnije u Sloveniji i Austriji", rekao je Dugić, koji je izdvojio prodajne rezultate u Hrvatskoj, gdje bilježe najznačajniji rast prodaje.

Zoran Jovanović, tehnički direktor Rafinerije ulja, naveo je da su na razvoju nove ambalaže radili tri mjeseca s ciljem da se zadovolje kupci, ali i proizvod zaštiti od falsifikovanja. Prema njegovim riječima, nova ambalaža će pored toga biti ekološki prihvatljivija i sigurnija pri prevozu.

On je najavio da će veoma brzo ekipa iz Rafinerije ulja Modriča ići u Francusku kako bi pogledala novu opremu za svoje pogone.

"Radi se o opremi za blending čime bi trebalo da se ubrza proces proizvodnje i smanje indirektni troškovi. Ova linija, čija se vrijednost procjenuje na oko pet miliona evra, bi s radom trebalo da počne tokom iduće godine", rekao je Jovanović.

U Rafineriji ulja Modriča trenutno radi oko 600 radnika, čija je prosječna plata oko 920 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.