NavMenu

Špirić sa ambasadorima: Ekonomsku diplomatiju uvrstiti u prioritete

Izvor: eKapija Srijeda, 23.05.2012. 08:37
Komentari
Podeli

Ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić preporučio je novoimenovanim ambasadorima BiH da u budućem radu ekonomsku diplomatiju pokušaju uvrstiti među prioritete.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija i trezora BiH Špirić je danas razgovarao sa ambasadorom BiH u SAD Jadrankom Negodić, šefom Stalne misije BiH pri UN u NJujorku Mirsadom Čolaković, ambasadorom u Mađarskoj Željkom Janjetovićem, ambasadorom u Jordanu Darkom Zelenikom, ambasadorom u Holandiji Ahmetom Halilovićem, ambasadorom u Norveškoj Emirom Poljom i generalnim konzulom u Istanbulu Hrvojem Kantom.

Sagovornici su se saglasili da se ekonomska kriza u cijelom svijetu odrazila na sve oblasti društva, što je suzilo i dijapazon djelovanja u oblasti ekonomske diplomatije, koja je u direktnoj vezi i sa političkim dešavanjima u BiH.

Špirić je informisao novoimenovane ambasadore o procesu usvajanja budžeta institucija BiH za 2012. godinu, koji predviđa niz ušteda u administraciji.

Ambasadori Janjetović i Poljo podsjetili su da je BiH dobila rezidenciju u Budimpešti i ambasadu u Oslu na osnovu sporazuma o sukcesiji diplomatske imovine bivše SFRJ, te da bi, uz određena ulaganja, trebali biti dugoročno riješeni troškovi zakupa u ovim zemljama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.