NavMenu

U dresovima Manchester United-a: DHL učestvovao na fudbalskom turniru Kick & fun

Izvor: eKapija Utorak, 22.05.2012. 16:00
Komentari
Podeli

Predstavništvo njemačke privrede u BiH, u saradnji s Udruženjem za unapređenje njemačko-bosanskohercegovačkih privrednih odnosa, u subotu, 19. maja, u Sarajevu organiziralo je turnir u malom nogometu "Kick & Fun". DHL, kao članica ovog Udruženja je također učestvovala. Na turniru je učestvovalo 17 ekipa-predstavnica njemačkih i njemačko-bh. kompanija, organizacija i institucija. Cilj turnira je povezivanje bh. i njemačkih privrednika u sportskoj atmosferi.

Posjetioci turnira su imali priliku uživati u specijalitetima s roštilja kao i u njemačkom pivu, a mališane je zabavljao klovn uz face painting i balone.

DHL je igrao 3 utakmice u kvalifikacijama sa ekipama Volksbank, Tvornice cementa Kakanj i Messer BH Gas, navode iz ove kompanije.

Za potrebe ovog turnira, DHL je posebno naručio dresove Manchester United-a. Ovo je bila prilika promovisati ove dresove prvi put u BiH. Radi se o oficijelnim trening dresovima u kojima svakodnevno vrše pripreme i treniraju poznate zvijezde Manchester United-a. Kao ponosni sponzor najpopularnijeg fudbaskog tima u svijetu, DHL je pokazao svoje fudbalsko umijeće. Nažalost, DHL tim nije prošao dalje u četvrtfinale. Osjetio se nedostatak dvojice izuzetno dobrih igrača koji zbog povreda neposredno uoči turnira, tokom priprema za što bolji plasman svoje ekipe nisu mogli učestovovati, poručili su iz DHL-a. Nakon kvalifikacija igrači i DHL navijači uživali u ručku i zabavi tokom pauze.

"Imamo mladu ekipu. Dosta je naših igrača koji su prvi put na ovom turniru. Uz još malo vježbe, vjerujem da ćemo slijedeće godine pokazati bolje rezultate i poboljšati plasman", rekao je ovom prilikom Žarko Lalić, kapiten DHL tima.

Inače, pobjednik turnira Kick & Fun 2012 bila je ekipa BBM Vareš koja je u finalu odnijela pobjedu nad ekipom kompanije EMKA Bosnia, dok se momčad Volkswagen-a plasirala na 3 mjesto.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.