NavMenu

Za izgradnju autoputa Banjaluka - Doboj prijavljena do sada 31 kompanija

Izvor: SRNA Utorak, 24.04.2012. 10:22
Komentari
Podeli

Na tender za početak radova na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj do danas se prijavila 31 kompanija, od čega je pet iz BiH, a tri su iz Republike Srpske, rečeno je Srni u kompaniji "Autoputevi Republike Srpske".

Ostale prijavljene kompanije su iz zemalja okruženja i Kine, ali se ne očekuje da će moći da samostalno preuzmu ponudu.

Rukovodstvo "Autoputeva" očekuje da će većina prijavljenih da se udruži da bi zadovoljili kvalifikacione kriterijume, odnosno da će zajedno nastupiti po tri kompanije.

Tender za izgradnju autoputa biće zatvoren 27. aprila, nakon čega se očekuje izbor najpovoljnije ponude i, ukoliko ne bude žalbi, početak radova, koji će trajati oko tri godine.

Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je prošle sedmice kredit preduzeću "Autoputevi Republike Srpske" od 150 miliona eura za projekat izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj, odnosno za njegovu prvu fazu - izgradnju dionice od Prnjavora do Doboja u dužini od 37 kilometara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.