NavMenu

Vlada prihvatila kredit Saudijskog fonda: Tri miliona dolara za izgradnju općinske zgrade u Srebreniku

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.03.2012. 08:03
Komentari
Podeli

Federalna vlada je prihvatila zaduženje Federacije BiH od tri miliona dolara po Sporazumu o kreditu Saudijskog fonda, namijenjenog realizaciji Projekta izgradnje zgrade za općinske organe uprave u Srebreniku.

Njegovom se realizacijom omogućava da se organi uprave u Srebreniku, koji su razmješteni na sedam lokacija, smjeste na jednom mjestu radi njihovog efikasnijeg rada.

Kredit je sa rokom otplate od 25 godina, uz grejs period od pet godina i kamatnu stopu od jedan posto na godišnjem nivou. Kredit će se vraćati u dvije rate godišnje i to 15. februara i 15. avgusta svake godine otplatnog roka, s tim da se iz ovih sredstava ne mogu plaćati carine, porezi i druge dadžbine.

Vlada je dala saglasnost za zaključivanje Supsidijarnog sporazuma o kreditu između BiH i FBiH, te Podugovora između FBiH i Općine Srebrenik. Sredstva kredita će se prenijeti na Općinu Srebrenik koja je krajnji korisnik i obveznik njihovog vraćanja prema naznačenim uvjetima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.