NavMenu

Sarajevski "Klas" dobitnik priznanja VTK BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.12.2011. 12:49
Komentari
Podeli

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić uručio je direktoru “Klasa” Harisu Kuskunoviću priznanje Vanjskotrgovinske komore BiH za liderstvo u proizvodnji i plasmanu poljoprivredno- prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Odluka o dodjeli priznanja donesena je u skladu sa Zakonom i Statutom Vanjskotrgovinske komore BiH, prijedloga komora Federacije Bosne i Hercegovine i Samostalnog sindikata PPDIVUT, te odluke predsjednika Komore, saopćeno je iz VTKBiH.

Na svečanosti upriličenoj povodom uručenja priznanja, predsjednik Bojić je istakao da je kompanija “Klas” s tradicijom dugom 109 godina vodeći bh. proizvođač u mlinsko- pekarskoj djelatnosti, te među vodećim proizvođačima konditorskih proizvoda i tjestenina u BiH i regionu.

Svoje proizvode, kako je naglasio Bojić, “Klas” izvozi u više od 20 zemalja. Osim zemalja regiona i EU, proizvodi se prodaju i na tržištima dalekih Sjedinjenih Američkih Država i Australije. Najtraženiji proizvodi u izvozu su brašno, polugotovi, dubokozamrznuti pekarski proizvodi (jufka, krofna, somun, lisnata tijesta), te dubokozamrznuta malina.

Da je “Klas” među vodećim bh. proizvođačima i izvoznicima, govore i podaci da je vrijednost izvoza u 2010. godini iznosila oko 2,87 miliona eura, dok je za 11 mjeseci ove godine vrijednost već dosegla 2,84 miliona eura.

Direktor Haris Kuskunović je rekao da priznanje VTK BiH dokaz da je kompanija na pravom putu opsluživanja kupaca, kako u BiH tako i van njenih granica, jer kupci su središte djelovanja kompanije. Bogato iskustvo, savremen i automatiziran proces proizvodnje, te stroga primjena međunarodno priznatih sustava upravljanja kvalitetom, garant su da “Klas“ na tržište plasira kvalitetnu i zdravstveno-higijenski ispravnu hranu.

Inače, kompanija “Klas”, kako je kazano na svečanosti, proizvodi više od 100.000 tona hrane godišnje, a upošljava oko 1.000 radnika. “Klas“ raspolaže svojim mlinovima, pekarama opremljenim najsavremenijom tehnologijom, te ima 63 maloprodajna objekta širom BiH i proizvodno-prodajne centre u skoro svim većim bh. gradovima, kao i 110 mini pekara, te deset “Klas shopova”.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.