NavMenu

Pet načina da ostanete savršeno hidrirani ovog ljeta

Izvor: eKapija Subota, 22.06.2024. 09:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Engin_Akyurt)Ilustracija
Tropske vrućine i visoke spoljne temperature su ove godine počele prije zvaničnog početka ljeta. Ova topla najava vremenskih uslova koji nam tek dolaze nije naročito optimistična: sva je šansa da nas čekaju duga tri mjeseca ljetnje žege.

Zato je na sajtu mobilnasestra.rs objavljeno nekoliko jednostavnih, a veoma efikasnih načina da ostanete hidrirani ovog leta i lakše podnesete intenzivne vremenske uslove koji nas očekuju.

Započnite dan unosom tečnosti

Kažu da je potrebno 30 dana da se stvori navika, ali istina je da naviku možete stvoriti i za mnogo kraći vremenski period ukoliko je u pitanju nešto u čemu uživate i što vam godi.

Unos tečnosti svakog jutra nakon buđenja, bilo da je u pitanju čaša svježe vode, voda sa limunom, voda sa đumbirom ili drugi nezaslađeni napitak, daće vašem tijelu priliku za lakši start i energičniji ostatak dana.

Koristite aplikacije za praćenje unosa tečnosti

Tehnologija je tu da nam olakša razne elemente života, pa tako i da nam pomogne kada je u pitanju redovan unos tečnosti.

Ako smatrate da ste neodgovorni prema svom organizmu i ne unosite preporučenu količinu tečnosti tokom toplih ljetnjih mjeseci, instalirajte jednu od popularnih aplikacija za praćenje unosa vode na vaš telefon. Ubrzo ćete se navići na notifikacije koje vas podsjećaju u određenim vremenskim intervalima da je vrijeme za novu čašu vode!

Obogatite svoju vodu

Ako vam je čista voda postala previše dosadna, postoje načini da je učinite zabavnom. U čašu vode uvijek možete dodati malo limuna, đumbira ili meda, kao i smrznuto bobičasto voće.

U današnje vrijeme postoje i razne kapsule sa ukusima koje dodaju na ukusu vode, ali ne i na kalorijama.


Ponesite vodu sa sobom

Flašica vode nikad nije bila praktičnija za ponijeti! Višekratne flašice od nerđajućeg čelika sa zabavnim printom danas možete nabaviti na svakom ćošku. Na vama je samo da se setite da ih napunite i ponesete sa sobom, kuda god da ste pošli.

Osim toga, korišćenjem flašica od nerđajućeg čelika doprinosite ekologiji vašeg okruženja, smanjujete unos mikroplastike u sopstveni organizam i štedite na jednokratnoj ambalaži.


Ostanite u hladu

Čuvajte se direktnog izlaganja sunčevim zracima u centralnom dijelu dana, ako je to ikako moguće. Život u urbanim sredinama sa sve više betona, a sve manje zelenih površina, dodatno povećava spoljnu temperaturu, a ubrzava naše zagrevanje, znojenje i dehidraciju.

Tokom ljetnjih vrućina nosite laganu odjeću od prirodnih materijala, kremu koja vas štiti od štetnog zračenja i unosite dovoljno tečnosti da ostanete hidrirani!
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.06.2024.  |  Finansije

Milan Radović ponovo na čelu jedne banke u Banjaluci

Bivši narodni poslanik, poznati bankar i ekonomista Milan Radović biće imenovan za predsjednika uprave Banke Poštanska štedionica (BPŠ) u Banjaluci. Radović će na tom mjestu zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Uprave banke Boška Mekinjića, saznaje Mondo. BPŠ Banjaluka je u vlasništvu istoimene banke iz Beograda, koja je u stoodstotnom vlasništvu države Srbije. Radović je poznati biznismen i doskorašnji političar iz Banjaluke.

27.06.2024.  |  Vijesti

U Finskoj sve više nezaposlenih

27.06.2024.  |  Vijesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.