NavMenu

"Krivaja 1884" se briše iz sudskog registra

Izvor: Fena Petak, 26.08.2011. 17:14
Komentari
Podeli

Općinski sud u Zenici donio je danas odluku kojom se privredno društvo"Krivaja 1884" d.o.o. Zavidovići briše iz sudskog registra.

Ukinuto je i Rješenje o osnivanju Privrednog društva "Krivaja 1884" d.o.o. Zavidovići, pa je u ponovnom postupku odlučivanja po prijavi od 5. oktobra 2010. godine odbijena prijava za upis osnivanja ovog privrednog društva.

Sud je uvažio podnesene žalbe imajući u vidu da su se od dana upisa ovog preduzeća u sudski registar okolnosti promijenile, pored ostalog donošenjem zaključka Vlade FBiH od 7. juna 2011. godine kojim je data saglasnost za raskid Ugovora o zajedničkom ulaganju i Anexa ovog ugovora zaključenog između ulagača IP Krivaja d.o.o. Zavidovići i Ferimpex d.o.o. Zavidovići.

Općinski sud u Zenici utvrdio je, kako više nema mogućnosti da dođe do osnivanja subjekta PD "Krivaja 1884" d.o.o. Zavidovići i zbog činjenice da je otvoren stečaj nad IP "Krivaja" d.o.o. Zavidovići, kao jednim od osnivača ovog subjekta.

Ugovor o formiranju zajedničkog društva "Krivaja 1884" potpisan je 24. septembra 2008. godine, a glavni potpisnici bili su direktori "Krivaje" i "Ferimpexa" Nurija Prijić i Ismet Mujanović, dok su supotpisnici bili tadašnji federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo, direktor Agencije za privatizaciju u FBiH Enes Ganić i načelnik općine Zavidovići Izet Bašić.

Vlada FBiH i Industrijsko preduzeće "Krivaja" d.o.o. bili su vlasnici 30 posto kapitala, dok je ostalih 70 posto kapitala u "Krivaji 1884" pripadalo preduzeću „Ferimpex“ d.o.o. Zavidovići.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.